Artikelen5 brandende vragen over haartransplantatie

5 brandende vragen over haartransplantatie

Je hebt interesse in een haartransplantatie en je denkt je goed te hebben ingelezen. Maar toch heb je het idee niet volledig te zijn voorgelicht.

Hoe lang je ook zoekt op het internet en rondvraagt, een aantal vragen blijven onbeantwoord en een groot deel van de informatie is onvindbaar. De experts op het gebied van deze behandeling bij Beauclinic beantwoorden 5 brandende vragen over dit onderwerp voor een helder, volledig beeld van het geheel.

1. Zal het resultaat dezelfde dichtheid hebben als de gebieden met de andere, eigen haren?

Dat is erg relatief, het is namelijk afhankelijk van het donorgebied, ofwel de zone waar het haar vandaan wordt gehaald. De dichtheid in het donorgebied representeert 100% dichtheid die bij jou haalbaar is. De eerste behandeling zorgt voor maximaal 40% dichtheid. De tweede behandeling kan oplopen tot een 60% dichtheid. Er is ook een derde behandeling mogelijk, maar bij 60% is er al te spreken over een zo goed als optimaal resultaat.

2. Vanaf welke leeftijd ben je geschikt voor een haartransplantatie?

Het is mogelijk vanaf 18 jaar, wanneer je volwassen bent. Toch adviseren wij om op latere leeftijd de behandeling uit te laten voeren. Het verloop van het haarverlies kan nog doorzetten in de aankomende jaren, dus tussen de 25 en de 30 jaar is onze adviesleeftijd. De arts heeft dan een goed beeld van het patroon van haarverlies en kan voor een groot verschil gaan zorgen. Natuurlijk is het ook mogelijk om vanwege medische redenen op jonge leeftijd (vanaf 18 jaar) al een transplantatie te laten doen, bijvoorbeeld op een litteken.

3. Wat zijn de belangrijkste verschillen in resultaat tussen een behandeling bij Beauclinic en in een andere kliniek, bijvoorbeeld in het buitenland?

De 3 grootste verschillen zijn:

  • Het resultaat: De natuurlijke haarlijn die Beauclinic creëert, voor een écht, natuurgetrouw resultaat. In tegenstelling tot meestal in het Buitenland waar het vaak een opvallend rechte, vrouwelijk en bijna kunstmatige vorm krijgt.
  • Het aantal haren: Het aantal haren dat wordt getransplanteerd wordt op een zo helder mogelijke manier besproken met de cliënt bij Beauclinic. In het buitenland kan het zo zijn dat er wordt gesjoemeld met het aantal. Wordt er geteld per graft (groepje haren) of per haar? Dat blijft vaak tasten in het duister bij deze klinieken.
  • De techniek: Beauclinic gebruikt ultra-dunne, fijne naalden tijdens de behandeling, zodat er geen littekentjes ontstaan, het is bijna onzichtbaar. Wij werken met een grootte van 0.5 – 0.7 mm. Daar tegenover staat de buitenlandse norm van zo’n 1 mm. Een klein verschil in grootte van de naald, maar een groot verschil als het gaat om aantasting van de huid.
  • De technologie: Uniek in Nederland is het gebruik van de NC Technology, waarbij de haren in een groeivloeistof worden gelegd alvorens ze worden geïmplanteerd, zodat ze gezond blijven. Het percentage haren dat succesvol weer gaat groeien is significant hoger dan wanneer de NC Technology niet wordt toegepast. Als enige kliniek in Nederland combineert Beauclinic deze technologie met een haartransplantatie.

4. Zal het gebruik van medicijnen het resultaat vergroten?

Medicatie bij haaruitval/haarverlies zal geen invloed hebben op de nieuwe haren die wij transplanteren. Dat is ook niet nodig want wij geven levenslange zekerheid op deze nieuwe haren, zij zijn namelijk afkomstig uit ‘de krans’ de zone aan de zijkant en achterkant van het hoofd, die zijn immuun voor erfelijke haaruitval. De haren uit dit gebied zullen deze eigenschap behouden ook op hun nieuwe plek. Wel zal de bovenstaande medicatie zorgen voor minder haarverlies van de bestaande haren. Door deze te gebruiken in combinatie met haartransplantatie krijg je natuurlijk een mooi resultaat waarbij je de bestaande haren gezond en zo lang mogelijk op hun plek houdt en de nieuwe haren daarbij een mooi geheel vormen.

5. Wanneer mag het haar weer geverfd worden na de transplantatie?

Verven, haarproducten gebruiken als gel en wax, dat kan allemaal zonder zorgen wanneer de huid rustig is. Na zo’n twee tot drie weken kan dit al, dat is wanneer de korstjes zijn verdwenen en de huid mooi is geheeld.

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Dat is de vraag die wij voor je beantwoorden tijdens een persoonlijk adviesgesprek. Neem contact op om een gratis afspraak in te plannen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×