ArtikelenBeschadigen extensions je haar? (+ een duurzaam alternatief!)

Beschadigen extensions je haar?
(+ een duurzaam alternatief!)

Met hairextensions heb je in no-time een mooie en volle haardos. Niet gek dus dat ze zo populair zijn!  Maar helaas kunnen extensions ook ernstige schade toebrengen aan je natuurlijke haar.

In dit artikel bekijken we de effecten van het dragen van extensions op het haar en geven we je een duurzaam alternatief, namelijk de haarverbetering-behandeling.

Hoe slecht is het dragen van extensions voor je haar?

Extensions kunnen je haar op twee manieren beschadigen. Ten eerste kan het gewicht van de extra haren zorgen voor spanning op de haarzakjes en de haarschacht, wat weer kan leiden tot haaruitval. Niet voor niets kom je veel verhalen tegen van mensen die schrikken hoe dun hun haar is geworden na het dragen van extensions. 

Daarnaast zijn de clips, tape of lijm die worden gebruikt om de extensions vast te zetten ook niet heel goed voor je natuurlijke haar, vooral wanneer ze te strak worden aangetrokken. Dit kan leiden tot breuk en beschadiging van het haar op de plaatsen waar de extensions zijn vastgemaakt.

Beschadiging door hairextentions voorkomen

Om haarverlies of -beschadiging te voorkomen, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met extensions en ze op de juiste manier te dragen en te verzorgen. Het is bijvoorbeeld aan te raden om niet te vaak extensions te dragen en ze regelmatig uit te doen, zodat je haar en hoofdhuid niet te zwaar belast worden. Ook is het belangrijk om extensions zorgvuldig te bevestigen. Laat dit doen door een professional en gebruik natuurlijke haarverzorgingsproducten om je haar gezond te houden.

Haarverbetering als duurzaam alternatief voor extensions

Hoewel extensions vaak een mooi resultaat geven, is dit altijd een tijdelijke oplossing. Zoek je een duurzamer alternatief om dunner wordend haar of haaruitval te stoppen? Laat je dan eens informeren over onze haarverbetering receptorbehandeling. Deze behandeling is gericht op het herstellen en versterken van de haarreceptoren, waardoor je eigen haar op een natuurlijke manier voller en gezonder wordt. We maken hierbij gebruik van natuurlijke ingrediënten en speciale technieken om de haargroei te stimuleren. 

Meer weten?

Ben je benieuwd of haarverbetering mogelijk is voor jou? Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek. Hierin analyseren we je haarsituatie en vertellen we je wat de recepterbehandeling jou kan brengen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×