ArtikelenChecklist: dé belangrijkste vragen tijdens een haartransplantatie consult

Checklist: dé belangrijkste vragen tijdens een haartransplantatie consult

Een haartransplantatie is een kostbare ingreep, met een mooie verandering als gevolg. Om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te krijgen zonder complicaties tijdens én na de behandeling, is het belangrijk dat je in handen bent van een expert. Met het groeiend aantal klinieken in Nederland dat haartransplantaties aanbiedt, is het soms lastig het kaf van het koren te scheiden. In dit artikel lees je hoe je dit toch kunt doen, door de juiste vragen te stellen.

Naast het goed inlezen door middel van reviews online en informatie opvragen bij naasten in je omgeving die de behandeling hebben ondergaan, kun je nog meer doen. Het is zeer zeker te adviseren om goed voorbereid te spreken met verschillende artsen. Stel de juiste vragen, zodat je weet dat je in handen bent van een specialist. Maak thuis een lijstje met zaken waar je graag antwoord op wilt. Stel in ieder geval de volgende vragen.

1. Zijn er voor mij alternatieven die beter zijn dan deze haartransplantatie?

Een goede arts behoort te denken in jouw voordeel, niet in zijn eigen financiële voordeel. Deze vraag moet zeer serieus genomen worden. Wanneer je (nog) niet geschikt bent voor een haartransplantatie, kan hij bijvoorbeeld adviseren om medicatie te gaan gebruiken of te kiezen voor een haarwerk.

2. Hoe zal de behandeling verlopen op de dag zelf? Welke techniek wordt toegepast?

Een arts die kan aangeven hoe het gehele proces verloopt en hoe hij te werk gaat toont zijn kundigheid.

3. Wat zijn de verwachtingen over 5 tot 10 jaar na mijn transplantatie?

Denkt de arts vooruit of alleen op korte termijn? Het is belangrijk dat jouw geluk voorop staat. Maar ook dat je van deze behandeling zo lang en zo goed mogelijk kunt profiteren. Het bepalen van bijvoorbeeld de haarlijn of de dichtheid van de haren tijdens de behandeling, kan cruciaal zijn voor het resultaat op lange termijn.

4. Wat is de ervaring van de behandelend arts?

Is haartransplantatie zijn expertise, een behandeling die hij dagelijks uitvoert? Hoeveel jaar ervaring heeft hij?

Bij Beauclinic beantwoorden wij deze vragen graag, hier ben je in handen van experts met gezamenlijk bijna 20 jaar ervaring. Transparantie en vertrouwen staan bij ons hoog in het vaandel. Klik hier voor meer informatie om een afspraak te maken.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×