ArtikelenDense Packing haarimplantatie?

Dense Packing haarimplantatie?

Een term die geregeld voorkomt als er over haarimplantatie gesproken wordt is 'Dense Packing'.

Dit klinkt natuurlijk fantastisch, we willen tenslotte allemaal een zo dicht mogelijk resultaat als we een haartransplantatie laten uitvoeren. Als je oneindig veel haren tot je beschikking zou hebben zou dit zeker opgaan maar de praktijk is helaas vaak anders.

Vaak is het belangrijker om te kijken naar wat er beschikbaar is in de haarkrans. Hoeveel haren of eigenlijk groepjes haarwortels (grafts) zijn er beschikbaar. Daarna komt de afweging waar deze geplaatst moeten worden. Als je een heel groot kaal gebied hebt omdat je helemaal kaal bent heb je heel veel grafts nodig om te transplanteren. Maar vaak zijn er simpelweg te weinig haren beschikbaar in de haarkrans. Het resultaat van de haartransplantatie wordt dan ook niet ‘Dense’.

Levenslang kun je gemiddeld ongeveer 5000-6000 grafts uit je haarkrans veilig weghalen. Als je alleen kleine inhammen hebt die je wilt laten opvullen met haren kun je een erg dicht (‘Dense’) implanteren. Je hebt tenslotte genoeg groepjes haren uit de haarkrans om te transplateren. Deze kun je dan mooi zo dicht mogelijk op elkaar transplanteren om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen. Je zou dan kunnen spreken over ‘Dense Packing’.

In veel andere gevallen is het lastig om te spreken van ‘Dense Packing’. Hierbij speelt ook mee dat het geen vaste definitie is. Wat de ene kliniek als ‘Dense’ omschrijft is vaak heel anders dan andere klinieken.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×