ArtikelenDHI haartransplantatie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

DHI haartransplantatie: wat is het en wat zijn de voor- en nadelen?

Voordat je een haartransplantatie ondergaat wil je natuurlijk zeker weten dat de techniek die gebruikt wordt gegarandeerd het mooiste resultaat geeft. Er zijn vele soorten technieken waarmee haren getransplanteerd kunnen worden. In dit artikel lichten we de DHI haartransplantatie techniek toe. Steeds vaker wordt hier gebruik van gemaakt. Maar wat houdt het precies in? En wat zijn de voor- en nadelen?

Wat is een DHI haartransplantatie?

DHI staat voor Direct Hair Implantation. De techniek is gericht op het op een effectieve manier terugplaatsen van grafts (haarzakjes met één of meer haren die uit het donorgebied zijn gewonnen) in het ontvangstgebied. Dit gebeurt bij een DHI haartransplantatie met een zogenaamde implanter, ook wel Lions Pen of Choi Pen genoemd. Het terugplaatsen van haren met een implanter is niet nieuw en bestaat al zeker 30 jaar. Maar eigenlijk is de populariteit van deze implantatiemethode pas de laatste jaren gestegen. 

Waarom is een DHI haartransplantatie nu ineens in trek?

Dit heeft te maken met de opkomst van de FUE-methode. Hierbij worden met een holle naald de groepjes haarwortels stuk voor stuk losgemaakt en ook weer één voor één teruggeplaatst. De FUE-methode heeft de FUT-methode vervangen, waarbij haren in de vorm van stripjes uit het donorgebied gehaald werden. Je kunt je voorstellen dat de FUE-methode een veel preciezere manier van werken vereist. En laat nu juist de DHI-methode hierbij, zeker bij de nog wat onervaren hair technicians, kunnen helpen.   

Wat zijn de voordelen en nadelen van een DHI haartransplantatie?

Het implanteren van grafts door middel van een implanter gebeurt direct, waardoor er geen incisies gemaakt hoeven te worden.  Dit zorgt voor een clean resultaat, een kleine kans op bloedingen en een snel herstel. Verder maakt deze methode het mogelijk om een haartransplantatie zonder scheren uit te voeren. Hierbij worden er enkel één of twee stroken in het donorgebied weggeschoren, waar het andere haar overheen valt. 

Een groot nadeel van het gebruik van een implanter is dat het de kans vergroot dat grafts beschadigd raken als ze door de pen heen geduwd worden. Hierdoor kunnen ze onbruikbaar worden.

DHI haartransplantatie versus de implantatie slittechniek: waar kiest Beauclinic voor?

Hoewel we de voordelen van de DHI-techniek erkennen maken we bij Beauclinic toch voornamelijk gebruik van de slittechniek. Met een heel klein mesje maken we een minimale incisie waarin in het donorhaar geïmplanteerd wordt. Door onze jarenlange ervaring, de hoge deskundigheid van onze artsen en de unieke combinatie tussen de FUE-techniek en NC-technology (we zijn de enige in Nederland die deze techniekcombinatie toepast!) kunnen we met de hoogste precisie werken, waardoor we het allerbeste resultaat garanderen.  

Vragen over een haartransplantatie?

Wij begrijpen dat je weloverwogen de keuze voor een haartransplantatie wilt maken. En dat je waarschijnlijk veel vragen hebt. Neem voor meer duidelijkheid over onze werkwijze eens een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina, of scroll door de andere artikelen over haartransplantaties. 

Natuurlijk mag je bij vragen ook altijd direct contact met ons opnemen. Of plan een gratis adviesgesprek: hierin vertellen we je vrijblijvend wat we voor je kunnen betekenen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×