ArtikelenIs jouw donorgebied geschikt voor een haartransplantatie?

Is jouw donorgebied geschikt voor een haartransplantatie?

In de wereld van haartransplantaties komen veel vaktermen voor. Een daarvan is het het ‘donorgebied’. In dit blog zoomen we in op dit specifieke onderdeel. Wat is een donorgebied precies? En hoe kom je erachter of jouw donorgebied geschikt is voor haartransplantatie?

Wat is een donorgebied?

Met het donorgebied bedoelen we het gebied waaruit we de haren gaan winnen die we later in het ontvangstgebied (het gedeelte dat opgevuld moet worden) gaan transplanteren. Uiteraard moet het haar na een haartransplantatie blijven groeien en niet alsnog uitvallen. Daarom kiezen we als donorgebied altijd een gedeelte van de haarkrans. De haarkrans bevindt zich aan de achterkant en beide zijkanten van je hoofd. De haren in de haarkrans zijn immuun tegen erfelijke uitval, ofwel het DHT hormoon. Hierdoor kunnen we beloven dat het haar uit dit donorgebied sterk blijft na de haartransplantatie.

Waar moet het donorgebied aan voldoen?

Er bestaat niet één regel om te bepalen of een donorgebied geschikt is voor haartransplantatie. Wel zijn er een aantal indicatoren waaruit we de kwaliteit van een haartransplantatie kunnen inschatten:

  • De kwaliteit van de haren in de haarkrans
    Zijn de haren in het donorgebied vol, gezond en dik? Dan worden de geïmplanteerde haren dat ook. Zijn de haren in het donorgebied dun, dan is het dus vanzelfsprekend niet mogelijk om een volle bos haar te creëren. Ook het aantal haren in een haarzakje (graft) hebben invloed op de kwaliteit van een haartransplantatie. Bij de een groeit er een enkele haar per haarzakje, bij de ander zijn dit er wel drie of vier.
  • De grootte van het donorgebied
    Ben je al behoorlijk kaal en is je haarkrans flink geslonken, dan wordt het lastig om voldoende haren uit het donorgebied te halen om een succesvolle transplantatie uit te voeren. Logischerwijs is de kans van slagen het grootst als het donorgebied groot is.
  • Hoeveel haren er gewonnen kunnen worden uit het donorgebied
    Tijdens je leven heb je als man gemiddeld 5000 tot 6000 grafts of haarzakjes beschikbaar in het donorgebied. Haal je er meer uit, dan is de kans groot dat dit zichtbaar wordt. Bij een haartransplantatie is het daarom belangrijk om goed na te denken over de verdeling van het haar, ook voor de toekomst.  Ga je in één keer teveel grafts transplanteren, dan heb je kans dat het er later (bij mogelijk verder haaruitval) niet meer zo mooi uitziet en je geen grafts meer over hebt om te transplanteren.

NC Technology

Bij al onze haartransplantatie behandelingen maken wij gebruiken van NC Technology. Anders dan bij de standaard techniek worden de haarwortels uit het donorgebied niet in fysiologische zoutoplossing (NaCl), maar in een speciaal daarvoor ontwikkeld groeivloeistof bewaard. Deze groeivloeistof zorgt ervoor dat de haarwortels een enorme boost krijgen en daardoor een veel grotere overlevingskans hebben. Hierdoor groeien de haren in tegenstelling tot de standaardtechniek beter door na een haartransplantatie. Zo kunnen de haren al 4 maanden eerder zichtbaar zijn. Bovendien is het percentage haren dat succesvol weer gaat groeien significant hoger dan wanneer de NC Technology niet wordt toegepast.

Benieuwd of jouw donorgebied geschikt is voor haartransplantatie?

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden. Het eerste adviesgesprek is altijd gratis.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×