ArtikelenHeb ik voldoende donorhaar voor een transplantatie?

Heb ik voldoende donorhaar voor een transplantatie?

Het succes van een haartransplantatie hangt sterk af van de hoeveelheid en kwaliteit van het haar dat beschikbaar is om te verplaatsen, ofwel het donorhaar. In dit artikel vertellen we je waar we op letten en hoe we bepalen of je een goede kandidaat bent voor een haartransplantatie.

Wat is donorhaar?

Donorhaar is het haar dat gebruikt wordt voor de haartransplantatie. Dit haar wordt gewonnen uit de haarkrans aan de achterkant van het hoofd. De haren die hier groeien zijn namelijk genetisch geprogrammeerd om een leven lang te groeien. Zelfs als deze haren verplaatst worden naar een plek waar het haar dunner is, behouden ze deze eigenschap.

Kwaliteit boven kwantiteit

Het gaat niet alleen om de hoeveelheid haar, maar ook om de kwaliteit. Het donorhaar moet sterk en gezond zijn. Tijdens een persoonlijk consult kunnen we het gebied bekijken en de dichtheid en kwaliteit van de haren beoordelen. De dikte van de haren en de huidige gezondheid van je hoofdhuid spelen ook een rol.

Geavanceerde technieken voor beoordeling

Bij Beauclinic gebruiken we geavanceerde technieken om de kwaliteit en dichtheid van je donorhaar te beoordelen. Met gespecialiseerde apparatuur kunnen we een goed beeld krijgen van de potentiële donorzone en de haardichtheid. Zo krijg je een realistisch beeld van de mogelijkheden.

Flexibiliteit in behandelopties

Mocht blijken dat je donorhaar beperkt is, dan betekent dit niet direct dat een haartransplantatie onmogelijk is. We kunnen samen met jou kijken naar verschillende opties, zoals een kleinere transplantatie of het strategisch verdelen van het beschikbare haar. Soms kunnen aanvullende behandelingen zoals de haarverbetering methode helpen om je bestaande haar te versterken en verdere uitval te voorkomen.

Een persoonlijke benadering

Elk hoofd is anders, en daarom is een persoonlijke benadering essentieel. Bij BeauClinic plannen we een uitgebreid consult in om jouw situatie goed te kunnen beoordelen. Hierbij kijken we niet alleen naar je haar, maar ook naar je wensen en verwachtingen.

Gratis adviesgesprek

Ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden voor een haartransplantatie? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. We bekijken zorgvuldig of je voldoende donorhaar hebt en bespreken samen met jou het beste behandelplan.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×