ArtikelenDe FUE saffier techniek: wat is het en werkt het echt zoveel beter?

De FUE saffier techniek: wat is het en werkt het echt zoveel beter?

Misschien ben je tijdens je zoektocht naar haartransplantatie mogelijkheden de termen ‘Saffier FUE’ of ‘Sapphire FUE’ al tegengekomen. Deze methode wordt overal gepromoot als de nieuwste techniek op het gebied van FUE haartransplantaties. Een saffier haartransplantatie zou vele voordelen kennen ten opzichte van een reguliere FUE behandeling. Maar is dat wel zo? Wij namen de proef op de som!

Wat houdt de FUE saffier techniek in?

Het enige verschil tussen een reguliere FUE haartransplantatie en een saffier haartransplantatie is het materiaal van de mesjes waarmee de haartransplantatie uitgevoerd wordt. Normaal gebruikt de haarchirurg roestvrijstalen mesjes. Bij de sapphire methode zijn deze vervangen door het edelsteen saffier. Dit is een zeer hard materiaal (bijna vergelijkbaar met diamant). 

Wat zouden de voordelen zijn van een saffier haartransplantatie?

Je vindt online veel informatie over de voordelen van de FUE saffier techniek. Er wordt onder andere geclaimd dat een saffierenblad:

  • Het huidweefsel minder beschadigt
  • Minder zwelling veroorzaakt
  • Langer scherp blijft waardoor de sneden scherper gemaakt kunnen worden
  • Dunner is waardoor de kans op beschadiging van de huid en/of gezonde haren afneemt
  • Zorgt voor minder korstvorming en een sneller herstel

Kloppen deze voordelen wel?

Hier kunnen we kort over zijn: nee. Uit eigen ervaring en onderzoek van andere haar technicians kunnen we stellen dat er weinig verschillen zijn tussen de werking van een roestvrijstalen mesje en een saffieren mesje. Er is geen wetenschappelijk bewijs te vinden voor de claims die gemaakt worden. Een meting laat zelfs zien dat een saffieren mesje niet dunner, maar zelfs twee tot drie keer zo dik is als een stalen mesje! Het enige voordeel dat klopt is dat saffier harder is dan staal en dus langer meegaat. Daar staat tegenover dat stalen mesjes tijdens een haartransplantatie meteen vervangen worden als hun werking vermindert. Je kunt er dus vanuit gaan dat een behandeling áltijd met scherpe mesjes uitgevoerd wordt. 

De FUE saffier techniek of de reguliere FUE techniek: waar kiest Beauclinic voor?

Onze haarchirurgen Freek, Eva en Beatrijs hebben de saffieren mesjes getest en ervaren dat ze overall slechter werken dan de roestvrijstalen mesjes. Daarom kiezen we bij Beauclinic zonder twijfel voor de reguliere FUE behandelmethode met stalen mesjes. Wij gebruiken standaard disposable oogheelkundige hoornvliesmesjes om op een veilige en optimale manier de slits te kunnen maken. Wil je meer weten over onze beweegredenen en/of over de verschillen tussen een reguliere en saffier haartransplantatie? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. 

Vragen over een haartransplantatie?

Wij begrijpen dat de keuze voor een haartransplantatie weloverwogen wilt maken. En dat je waarschijnlijk veel vragen hebt. Neem voor meer duidelijkheid over onze werkwijze eens een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina, of scroll door de andere artikelen over haartransplantaties. 

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×