ArtikelenGoed voornemen: Hoofdhuidmassage tegen haaruitval

Goed voornemen: Hoofdhuidmassage tegen haaruitval

Een massage van de hoofdhuid, dat is echte verwennerij. Bij de kapper in de stoel of door je partner. Maar het is meer dan een relax-moment, het stimuleert ook de haargroei.

De hoofdhuid masseren zorgt voor een stimulatie van de haargroei, fabel of feit? Dit is een feit! Tijdens de massage wordt namelijk de bloedsomloop gestimuleerd, waardoor er meer voedingsstoffen en zuurstof naar de haarfollikels worden geleid. Tegelijkertijd worden opgehoopte gifstoffen weer afgevoerd. Ook de kalmerende werking van de massage heeft een zeer gunstig effect: stress vermindert. Dit is een van de factoren die haaruitval kan beïnvloeden. Ook zal het haar meer gaan glanzen, niet alleen van gezondheid maar ook doordat het natuurlijke talg dat wij produceren met onze hoofdhuid, wordt verdeeld op deze manier. De massage zal niet zo’n enorme transformatie teweeg brengen, zoals medicatie of haartransplantatie kunnen doen. Maar het is wel zeer gezond voor de haargroei. De combinatie van medicatie en/of haartransplantatie met hoofdhuidmassage zorgt natuurlijk voor een ultiem resultaat.

Hoe masseer je?

Druk met de vingertoppen goed op de hoofdhuid en ga met circulaire bewegingen over alle gebieden. Vergeet ook de achterzijde niet en het gebied rondom de oren. Het masseren hiervan heeft een zeer hoog ontspannend gehalte.

Extra tips:
Heb je last van droog haar en/of hoofdhuid? Gebruik enkele druppels olie tijdens de massage. Dit voedt de hoofdhuid en het haar. Bijvoorbeeld jojoba-olie, dit komt overeen met het talg dat wij van nature produceren. Ook argan-olie is een heel goede keuze. Dit bevat een hoge dosis aan vitamines. Het gebruik van olie is niet noodzakelijk, maar vergemakkelijkt het masseren in grote mate, de bewegingen gaan soepeler en de vingertoppen glijden zachtjes over de huid.

Maak ook van het haarwassen en massage-ritueel. Gebruik het als moment voor een extra massage of juist wanneer je niet genoeg de tijd hebt voor een uitgebreide hoofdhuidmassage. Masseer de shampoo en conditioneer onder de douche extra goed in om toch profijt te hebben van alle genoemde voordelen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×