ArtikelenEen haaranalyse: wat is het en hoe werkt het?

Een haaranalyse: wat is het en hoe werkt het?

Heb je last van haarverlies, kaalheid of dunner wordend haar en wil je hier graag iets aan laten doen? Om te controleren of je geschikt bent voor een haartransplantatie voeren we bij Beauclinic altijd eerst een haaranalyse uit. Deze haaranalyse vindt plaats tijdens het eerste adviesgesprek en is volledig gratis.

Hoe gaat een haaranalyse in zijn werk?

Tijdens een haaranalyse controleren we hoe het gesteld is met je haar en hoofdhuid. Hierbij letten we op een aantal specifieke dingen:

 • Hoe groot is het donorgebied? 
  Om haren te kunnen transplanteren heb je een donorgebied nodig.  Dit donorgebied is de haarkrans. De haarkrans bestaat namelijk uit haren die immuun zijn tegen erfelijke haaruitval en deze immuniteit wordt meegenomen bij transplantatie van deze haren. Heb je nog maar een hele smalle haarkrans en is de rest van je hoofd kaal? Dan is het donorgebied waarschijnlijk te klein om voldoende haren uit te collecteren voor transplantatie. 
 • Hoe dicht staan de haarwortels op elkaar?
  Een andere belangrijke factor waar we naar kijken bij een haaranalyse is de dichtheid van het haar. Hoe dichter de haarwortels in het donorgebied op elkaar staan, hoe groter de kans dat we er op een mooie, onzichtbare manier haren uit kunnen collecteren.
 • Hoeveel multigrafts zijn er aanwezig?
  Multigrafts zijn haarwortels waar twee of meer haren uit groeien. Deze grafts zijn heel goed te gebruiken bij een haartransplantatie. Hoe meer multigrafts je hebt, hoe groter de kans dat je in aanmerking komt voor een haartransplantatie.
 • Hoe is de kwaliteit van de hoofdhuid?
  Jouw geschiktheid voor een haartransplantatie heeft niet alleen te maken met de kwaliteit van je haar, maar ook met die van je hoofdhuid. Is de hoofdhuid heel schilferig of heb je last van open wondjes op je hoofdhuid? Dan is het in de meeste gevallen beter om dit eerst aan te pakken en de huid tot rust te laten komen. Een haartransplantatie is namelijk best een aanslag op je hoofdhuid. Is deze vooraf al in slechte conditie, dan zal het herstel na de transplantatie vanzelfsprekend langer duren.

In de meeste gevallen voeren we een haaranalyse uit met het blote oog. Door onze ervaring weten we precies waar we op moeten letten en hebben we hier geen hulpmiddelen bij nodig. In sommige gevallen gebruiken we een kleine camera om een nog beter beeld te krijgen. Deze camera vergroot de haren 50.000 keer waardoor we tot in detail de gesteldheid van je haar en hoofdhuid kunnen waarnemen.

Een haaranalyse resulteert in een goed beargumenteerd advies

Na het uitvoeren van de haaranalyse maken we de balans op. Wat brengt jouw donorgebied? Kunnen we bereiken wat jij voor ogen hebt? Is een haartransplantatie überhaupt mogelijk? Of liggen er nog mogelijkheden voor jou op het gebied van haarverbetering

Op basis van een beargumenteerd advies laten we je alle mogelijkheden zien, zodat jij een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Haaranalyse aanvragen?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Plan dan een gratis adviesgesprek in bij een van onze vestigingen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×