ArtikelenHaarimplantatie bij vrouwen?

Haarimplantatie bij vrouwen?

Anders dan bij mannen kan is de oorzaak van haaruitval bij vrouwen vaak complexer. Daarnaast is het patroon dat vrouwen krijgen ook vaak anders dan bij mannen.

Bij vrouwen zie je vaak dat de haren diffuus uitvallen over het gehele bovenhoofd. Maar de haarkrans is vaak dunner dan bij mannen. Dit kan een groot nadeel zijn als je een haartransplantatie wilt uitvoeren. Het te verkrijgen aantal haren is eenvoudig weg niet groot genoeg om het gehele hoofd weer mee te bedekken.

Een haartransplantatie kan haren terugbrengen op plekken die eerst kaal waren maar het wordt met één behandeling nooit zo dicht als dat het ooit was. Dit wel wat vrouwen graag willen. Daarom moet je goed weten waar je aan begint als je als vrouw een haartransplantatie gaat doen.

Als eerste stap zou ik daarom altijd aanraden om naar een dermatoloog te gaan. Deze kan vaak vaststellen wat de oorzaak is van de haaruitval. Alleen als de haaruitval door erfelijkheid komt (Alopecia Androgenetica) is een haartransplantatie misschien mogelijk.

Wanneer iemand last heeft van Alopecia Areata (meestal pleksgewijze haaruitval) is een haartransplantatie niet mogelijk.

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Dat is de vraag die wij voor je beantwoorden tijdens een persoonlijk adviesgesprek. Neem contact op om een gratis afspraak in te plannen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×