ArtikelenHaartransplantatie aftrekbaar van belasting?

Haartransplantatie aftrekbaar van belasting?

Een haartransplantatie is een kostbare behandeling. Wij begrijpen dat dit een hindernis kan zijn om de stap te zetten naar de behandeling. We krijgen dan ook vaak de vraag of haartransplantatie aftrekbaar is van de belasting of vergoed wordt door de zorgverzekering. Graag geven wij antwoord op deze vragen.

Kan een haartransplantatie aftrekbaar zijn van de belasting?

De kosten van een haartransplantatie zijn altijd gebaseerd op hoeveel grafts er geplaatst moeten worden. Dit verschilt sterk per persoon, maar houd er rekening mee dat de prijs begint bij zo’n € 3.000,-. Het antwoord op de vraag of haartransplantatie kosten aftrekbaar zijn van de belasting is kortgezegd: meestal niet. In bijna alle gevallen gaat het namelijk om een cosmetische ingreep. Maar er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Is je kaalheid ontstaan door een trauma of ziekte dan zijn er wellicht mogelijkheden. Maar je zult dan altijd met bewijzen moeten komen. Wij raden je aan om advies in te winnen bij de belastingdienst of een belastingadviseur als je denkt dat de haartransplantatie kosten voor jou aftrekbaar kunnen zijn.

Haartransplantatie vergoeding op de zorgverzekering

Helaas is de kans op vergoeding van haartransplantatie op je zorgverzekering ook klein. De behandeling valt onder plastische chirurgie. Vergoeding vanuit de basisverzekering vindt alleen plaats als het om een aandoening gaat die je lichamelijk functioneren beperkt of als bij verminking of misvorming. Dit geldt dus niet voor haartransplantaties. Bij sommige zorgverzekeraars is het wel mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten die cosmetische chirurgie zonder medische noodzaak aanbieden. Vraag aan jouw zorgverzekeraar wat de mogelijkheden zijn en of het kostentechnisch interessant is om te kiezen voor deze optie.

Andere manieren om te besparen

Natuurlijk zijn er manieren om te besparen op de kosten van een haartransplantatie. Het is slim om altijd een goed prijs/kwaliteit vergelijk te doen omdat kosten bij de verschillende aanbieders nogal uiteen kunnen lopen. Nu kan goedkoop natuurlijk ook duurkoop worden. Overweeg dus goed wat een goed resultaat jou waard is.

De behandelmethode van Beauclinic

Bij Beauclinic maken we gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van haartransplantatie. Een team van ervaren artsen staan voor je klaar. Al onze prijzen voor haartransplantatie zijn inclusief alle voor- en nazorg en de speciale behandelproducten.

Afspraak maken?

Het eerste adviesgesprek is altijd gratis. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, dan kijken we samen naar hoe we jou het best kunnen helpen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×