ArtikelenDe haartransplantatie van Arie Boomsma

De haartransplantatie van Arie Boomsma

Gelukkig is een haartransplantatie al lang geen taboe meer. Ook bekende Nederlanders komen steeds vaker in onze kliniek voor een behandeling. Zo ook Arie Boomsma.

Zeker wanneer je vaak op tv te zien bent is uiterlijk natuurlijk erg belangrijk. Arie Boomsma, bekend als televisiepresentator, model en sportschooleigenaar, heeft onlangs gekozen voor een haartransplantatie rond de kruin en deels ook aan de voorkant. De voorkant heeft hij 7 jaar geleden ook laten behandelen, de verschillen waren toen al duidelijk zichtbaar.

Openheid over haartransplantatie

Arie vindt het belangrijk open te zijn over de behandeling. Hij begon als hij zichzelf terug zag op televisie steeds vaker te storen aan het dunner wordende haar op zijn kruin. Bij Beauclinic waarderen wij deze openheid enorm. Het is niet iets om je voor te schamen, zo’n 70% van alle mannen krijgt vroeg of laat te maken met een vorm van kaalheid. Gelukkig, ook voor Arie, is behandeling gewoon mogelijk.

Zelf schrijf hij op instagram erover:

@arieboomsmainstragram “Mijn kruin werd al een tijdje dunner. Je zag het in mijn programma’s op teevee, als ik een shot uitliep of met mijn rug naar de camera draaide. Het ging mij steeds meer dwars zitten. Ik kreeg er last van. En met last bedoel ik dan dat ik er zelf heel veel op lette, rekening hield met waar ik zat of stond in een ruimte waar het licht van boven kwam. Ik schreef er al een paar keer columns over, onder meer in @menshealthnl Andere tekenen van ouderdom storen mij niet. Ooglid correcties… dat soort ingrepen is niets voor mij. Ze veranderen je uiterlijk. Ik hoef er ook niet zozeer jonger uit te zien dan ik ben. Grijs worden vind ik mooi, dieper wordende rimpels ook. Maar die dingen veranderen langzaam mee. Als mijn haar alleen grijs zou worden zou ik er niet zo mee bezig zijn, maar nu begon het echt te verdwijnen.
Een kaal hoofd vind ik bij veel mannen mooi staan. Acteurs als The Rock, Jason Statham en Woodie Harrelson… ik verwacht dat ik de komende jaren ook vaak mijn haar kort zal scheren. Maar ik wil zelf die keuze hebben, merkte ik. En die kale kruin nam de keuze weg.
Ik vond een kliniek waar ik een goed gevoel bij had. Professioneel, prettig en bekwaam. @beauclinicnederland in Nieuwegein. Afgelopen vrijdag ben ik daar behandeld. Onhandige timing natuurlijk, terwijl mijn vrouw hoog zwanger is en we nu een paar dagen allebei wat houterig door het huis strompelden, en ik in nevelen voortdurend in slaap viel op de bank. Maar goed, behandeld dus… Mijn eigen haar, opnieuw verdeeld over plekken waar het dunner was. Een absolute luxe natuurlijk. En het heeft uiteraard ook gewoon met een beetje ijdelheid te maken. Maar ik voel me er goed over, en ben blij dat ik het heb gedaan.”

Het taboe doorbreken

Ook jaren na zijn behandeling is Arie nog blij en openhartig over zijn behandeling. In een interview met de Telegraaf in januari 2024 benoemt hij het taboe wat soms nog heerst rondom haartransplantaties. Als tevreden klant verwijst hij anderen door naar onze kliniek.

“Alleen al uit de tv-wereld ken ik er minstens dertig die het ook hebben ondergaan, maar weigeren erover te praten. Velen heb ik zelf verwezen naar de kliniek waar ik het heb laten doen.’’

Andere bekende Nederlanders

Arie is niet de enige bekende Nederlander die open spreekt over zijn behandeling. Ook o.a. Charly Luske, Gijs Staverman en Barry Paf hebben bij Beauclinic een haartransplantatie ondergaan.

Hoe gaat een haartransplantatie in zijn werk?

De laatste 20 jaar zijn de methodes voor haartransplantatie sterk verbeterd. Waar eerst nog gesneden moest worden en daarbij altijd een litteken achterbleef hoeft dit tegenwoordig niet meer.
Bij Beauclinic verzekeren we onze kwaliteit met de vooruitstrevende FUE (Follicular Unit Extraction) methode. Hierbij worden groepjes haarwortels één voor één uit de haarkrans gehaald. Daarna worden de haarzakjes behandeld met Vital Grow groeivloeistof. Deze vloeistof verhoogt de kans dat het haar weer gaat groeien na transplantatie aanzienlijk. De haarwortels worden vervolgens met grote precisie en in de juiste groeirichting teruggeplaatst in het gewenste gebied.

Benieuwd naar een haartransplantatie?

Overweeg je een haartransplantatie net als Arie, maar twijfel je nog? Plan dan een adviesgesprek met één van onze specialisten. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jou. Gratis en vrijblijvend!

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×