ArtikelenHaartransplantatie gevaarlijk? Zo beperk je de risico’s

Haartransplantatie gevaarlijk? Zo beperk je de risico’s

Voordat je aan een haartransplantatie begint, wil je natuurlijk weten welke risico’s eraan verbonden zijn en wat je kunt verwachten.

We zullen je meteen maar geruststellen: een haartransplantatie is niet gevaarlijk. De kans op bijwerkingen is bij gezonde mensen heel klein. Maar het blijft natuurlijk wel een chirurgische ingreep waar risico’s aan verbonden zijn. Zo kan het altijd voorkomen dat kleine infecties of littekentjes ontstaan. Gelukkig kun je zelf veel doen om de risico’s van een haartransplantatie te beperken:

 1. Kies een betrouwbare kliniek
  Je wilt alleen behandeld worden bij een kliniek die tot het uiterste gaat om het door jou gewenste resultaat te behalen. Kies een kliniek waarbij de transplantaties door artsen worden uitgevoerd. Waar met de nieuwste technieken wordt gewerkt en ervaringen van cliënten openlijk worden gedeeld. Check ook of een kliniek zekerheid geeft en een gratis nacontrole biedt. Beauclinic werk als eerste kliniek in Nederland met NC Technology. Door toepassing van de NC Technology wordt het mogelijk om haarwortels beter intact te houden. Dit zorgt voor een betere haargroei na de implantatie en verkleint de kans op complicaties. Met het ontvangen van het ISO 9001: 2015 kwaliteitskeurmerk tonen we bovendien de kwaliteit aan van onze organisatie.
 2. Ben eerlijk tijdens het intakegesprek
  Om goed te kunnen beoordelen of je in aanmerking komt voor haartransplantatie is het van belang dat je open en eerlijk bent tijdens het intakegesprek. Meld bepaalde aandoeningen of medicijngebruik, zo kan onze specialist het best beoordelen of er (extra) risico’s gelden voor jou.
 3. Bereid jezelf goed voor
  Jezelf goed voorbereiden op een haartransplantatie is heel belangrijk. Bekijk ervaringsverhalen van anderen, lees jezelf goed in en stel zoveel mogelijk vragen aan de specialist. Alleen zo krijg je een zo goed mogelijk beeld van de behandeling en het verloop ervan.
 4. Houd je aan de voor- en nazorginstructies
  Van het beste haartransplantatie resultaat is het van groot belang dat je de door de kliniek verstrekte voor- en nazorginstructies opvolgt. Je hebt zelf dus ook een grote rol in het beperken van mogelijke risico’s. Lees meer over wat er wel en niet mag na een haartransplantatie.

Een gratis consult inplannen?

Mits je je aan een aantal voorzorgsmaatregelen houdt is een haartransplantatie dus absoluut niet gevaarlijk. Maak een afspraak, dan kijken wij samen naar de mogelijkheden voor jou. Het eerste adviesgesprek is altijd gratis.


×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×