ArtikelenDe haartransplantatie van Charly Luske

De haartransplantatie van Charly Luske

Een haartransplantatie is een hele stap. Zo ook voor zanger, presentator en acteur Charly Luske. Gelukkig viel zijn behandeling bij Beauclinic mee en ontvangt hij vele positieve reacties.

Als bekend persoon kom je vaak in de media en vallen veranderingen in uiterlijk natuurlijk extra op. De behandeling van Charly begon met het kort scheren van zijn haar, dit idee maakte hem behoorlijk nerveus. Gelukkig viel het uiteindelijke erg mee en heeft hij op zijn Instagram account al vele positieve reacties ontvangen op zijn nieuwe ‘shaved’ look!

Charly Luske:

In mijn geval ging het niet om kaalheid maar om een issue met mijn haargrens. Nooit geweten dat dat ook op te lossen is met een aanzienlijk verschil! Al mijn hele leven stoorde ik me aan met name de rechterkant van m’n voorhoofd. Daar liep de haargrens bijna 2,5 cm hoger terug dan links, waardoor ik m’n haar altijd 1 kant op droeg. Ik wil in principe niet zoveel tijd kwijt zijn met m’n kapsel, maar m’n haarlijn liet “ lekker kort” niet echt toe… Nu heb ik de vrijheid om het te dragen hoe ik het wil. Kan zo maar zijn dat ik het altijd kort hou, haha, maar de keuze geeft me een heel fijn gevoel.

Het taboe doorbroken

Waar mannen, maar ook vrouwen, eerder liever geheim hielden dat ze een haartransplantatie hadden ondergaan zien we dit gelukkig veranderen naar een grotere openheid over het onderwerp. Het taboe verdwijnt langzaam maar zeker en wij zijn dan ook erg trots en blij dat bekende mannen als Charly, maar ook Gijs Staverman en Arie Boomsma, hieraan bijdragen. De onzekerheid over dunner wordend haar en kaalheid is niets om je voor te schamen. En gelukkig is het ook echt te verhelpen. Het gevolg is niet alleen een vollere haardos, maar ook een toename in zelfverzekerdheid en een groter gevoel van eigenwaarde.

Hoe gaat een haartransplantatie in zijn werk?

Tijdens een haartransplantatie worden gezonde haarfollikels (grafts) van één plek verplaatst naar het gebied waar de haren dun of kaal zijn als gevolg van het hormoon DHT. Bij een haartransplantatie kunnen enkele honderden tot enkele duizenden haarfollikels (grafts) worden verplaatst. Dit aantal is afhankelijk van hoeveelheid haar dat er beschikbaar is in het donorgebied en hoeveel haar er nodig is om de kalende gebieden te vullen. Elke haarfollikel die uit het donorgebied wordt gehaald, wordt zorgvuldig getransplanteerd in de hoofdhuid van het ontvangstgebied. Het nieuw getransplanteerde haar is zo geplaatst dat het de natuurlijke groei van de haarlijn volgt. Zo wordt een volledig natuurlijk ogend resultaat behaald.

Meer weten over de behandeling?

Wil je net als Charly Luske jouw haarlijn opvullen? En wil je laten controleren of je geschikt bent voor een haartransplantatie? Wij beantwoorden al je vragen in een gratis adviesgesprek.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×