ArtikelenHaartransplantatie kroeshaar: wat zijn de mogelijkheden?

Haartransplantatie kroeshaar: wat zijn de mogelijkheden?

Heb je kroeshaar en wil je graag iets laten doen aan je inhammen of kalende kruin? Laat je dan zeker niet tegenhouden! Een haartransplantatie is ook voor kroeshaar gewoon mogelijk. Er zijn wel een aantal aandachtspunten bij een kroeshaartransplantatie. In dit blog vertellen we je hier meer over.

Welke uitdagingen kent een haartransplantatie met kroeshaar?

Kroeshaar of afro haar bestaat uit vele fijne, heel sterk gekrulde haren die dicht op elkaar geworteld zijn. Het bijzondere van kroeshaar is dat de krulling ervan ook in de hoofdhuid doorgaat en de haarzakjes in verschillende richtingen groeien. Dit maakt het heel lastig om grafts te verzamelen en terug te plaatsen in de hoofdhuid. Een haartransplantatie met kroeshaar kost dan best wat tijd en moet soms in meerdere sessies uitgevoerd worden. Dit maakt het dus net wat uitdagender dan een transplantatie met stijl haar. 

Zijn er ook voordelen?

Het antwoord hierop is ja! Een groot voordeel van een haartransplantatie met kroeshaar is dat je met een lager aantal grafts een beter dekkend resultaat kunt behalen. Hoewel het transplanteren van kroeshaar dus best een uitdaging is, geeft het (mits deskundig uitgevoerd) hele goede resultaten.  

Welke techniek wordt gebruikt bij een kroeshaartransplantatie?

Voor een haartransplantatie met kroeshaar wordt de reguliere FUE-techniek (Follicular Unit Extraction) gebruikt. Deze techniek wordt ook gebruikt bij elk ander soort haar. Bij een FUE haartransplantatie worden de grafts één voor één uit het donorgebied gehaald waarna ze in het ontvangstgebied worden teruggeplaatst. Deze methode geeft de grootste slagingskans en voorkomt littekenvorming. 

Haartransplantatie kroeshaar bij Beauclinic

Een haartransplantatie is een grote stap, welk soort haar je ook hebt. De specialisten bij Beauclinic zijn zeer ervaren in het uitvoeren van haartransplantaties voor álle haartypen, dus ook voor kroeshaar of sterk krullend haar. Om te beoordelen of een kroeshaartransplantatie mogelijk is voeren we eerst een uitgebreide haaranalyse uit. Tijdens deze analyse controleren we hoe het gesteld is met je haar en hoofdhuid en welke opties je hebt. Ook voeren we bij kroeshaar altijd een proefbehandeling uit. In deze proefbehandeling verzamelen we circa 50 grafts en kijken we hoe goed dat gaat en hoe de kwaliteit is. Pas als de proefbehandeling een succes is, plannen we de echte haartransplantatie in. 

Plan vandaag nog een gratis adviesgesprek

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Plan dan een gratis adviesgesprek in bij een van onze vestigingen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×