ArtikelenHaartransplantatie met donorhaar van een ander?

Haartransplantatie met donorhaar van een ander?

In de dagelijkse praktijk van onze kliniek krijgen we regelmatig de vraag: ‘kun je het haar van een ander transplanteren naar jezelf?’ Tijd om aandacht te besteden aan dit onderwerp!

Iedereen wil graag een volle haardos

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met dik vol haar. Waar de een zijn hele leven mooi haar houdt krijgt de ander al op vroege leeftijd te maken met dunner haar of kaalheid. Wat als jij nu net zo’n volle haardos wilt als jouw vriend, buurman of collega? Bestaan er dan mogelijkheden om hem (of haar) als donor te gebruiken?

Donorhaar van een ander transplanteren; zo zit het

Wij begrijpen dat deze vraag bij je opkomt. Helaas moeten we je direct uit de droom helpen; een haartransplantatie uitvoeren met donorhaar van een ander is niet mogelijk. De reden hiervoor is dat het haar van een ander niet ‘lichaamseigen’ is, waardoor het zal worden afgestoten door jouw lichaam. Een uitzondering hierop is het haar van een (eeneiige) tweelingbroer of zus. Omdat jullie hetzelfde DNA delen is de kans op afstoting een stuk kleiner.

Eigen haar transplanteren

We weten dus dat het niet mogelijk is om een haartransplantatie uit te voeren met donorhaar van een ander. Maar hoe werkt het dan wel? De haren die worden getransplanteerd (ook wel grafts genoemd) komen uit de eigen haarkrans. Dit gebied bevat haren die immuun zijn tegen erfelijke haaruitval. Deze immuniteit wordt meegenomen wanneer de haren worden getransplanteerd. Het resultaat van een haartransplantatie is dan ook blijvend! Dat beloven wij levenslang.

Vragen over een haartransplantatie of een afspraak maken?

Het eerste adviesgesprek is altijd gratis. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, dan kijken we samen naar hoe we jou het best kunnen helpen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×