ArtikelenHaartransplantatie mislukt, wat te doen?

Haartransplantatie mislukt, wat te doen?

Is je haartransplantatie mislukt? Zo je kun je voorkomen dat een haartransplantatie mislukt en wat je kunt doen als het mis is gegaan.

Het risico dat een haartransplantatie mislukt is erg klein. Zeker als de behandeling door een gespecialiseerde arts wordt uitgevoerd kan het eigenlijk niet misgaan. Maar wat als je haartransplantatie toch is mislukt? Dan zijn wij uiteraard bereid om je te helpen om toch tot een mooi haartransplantatie resultaat te komen. In dit blog vertellen we je meer over hoe je kunt voorkomen dat een haartransplantatie mislukt. En wat je kunt doen als het toch mis is gegaan.

Wanneer is een haartransplantatie mislukt?

Er zit natuurlijk wel een verschil in een mislukte haartransplantatie of een resultaat dat niet helemaal aansluit bij jouw verwachtingen. Wij vinden het erg belangrijk om in een eerste consult heel duidelijk te zijn in wat er wel en niet mogelijk is in jouw situatie. Dit voorkomt ontevredenheid achteraf.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat een haartransplantatie overal en altijd goed uitgevoerd wordt. Problemen die we wel eens voorbij hebben zien komen zijn bijvoorbeeld:

 • Het getransplanteerde is slecht of niet aangegroeid;
 • Er heeft zich teveel littekenweefsel gevormd;
 • De grafts zijn niet goed geplaatst;
 • De haardichtheid is niet overal gelijk.

Voorkomen is beter dan genezen

Je kunt zelf een aantal dingen doen om te voorkomen dat jouw haartransplantatie mislukt.

 1. Kies een gespecialiseerde kliniek
  Zorg ervoor dat je zeker weet dat een arts die hiervoor is opgeleid de transplantatie uitvoert. De arts moet niet alleen op papier de eindverantwoordelijkheid hebben maar ook echt fysiek aanwezig zijn bij de behandeling. Mocht er iets fout gaan dan wil je natuurlijk dat er een bekwame arts bij is.
 2. Vraag naar een keurmerk
  De kwaliteit van een kliniek kan aangetoond worden met een keurmerk. Beauclinic heeft bijvoorbeeld het ISO 9001: 2015 kwaliteitskeurmerk, waarmee we laten zien dat onze medische zorg, professionaliteit en organisatie van hoog niveau zijn.
 3. Check ervaringen
  Kan een kliniek resultaten laten zien? Foto’s van voor en na behandelingen en reviews geven je vaak veel meer informatie dan het verkooppraatje van een kliniek zelf. Kijk daarvoor niet alleen op de website van de kliniek, maar ook op onafhankelijke reviewplatforms.
 4. Voer de voor- en nazorg instructies uit
  Dit is echt jouw eigen verantwoordelijkheid. Voor het mooiste resultaat zul je de instructies die je hebt meegekregen strikt moeten naleven.
  Lees ook: wat mag wel en niet na een haartransplantatie?

Kan een mislukte haartransplantatie hersteld worden?

Gelukkig is er meestal wel een oplossing te vinden voor een transplantatie waar je niet tevreden over bent. Heb je vertrouwen in de kliniek waar je de eerste haartransplantatie hebt laten uitvoeren? Dan raden we aan om eerst contact met deze kliniek op te nemen om het eerste resultaat te laten herstellen of verbeteren. Is dit geen optie, neem dan contact met ons op.

NC Technology

Wil je zeker zijn van het beste resultaat? Kom dan naar Beauclinic. Als eerste kliniek in Nederland combineren wij NC Technology met haartransplantaties. Hierdoor is het mogelijk om de haarwortels veel beter te beschermen, waardoor het haar na een transplantatie beter aangroeit. Ook het percentage haren dat gaat groeien is significant hoger dan bij behandelingen zonder NC Technology.

Een gratis consult inplannen

Maak een afspraak, dan kijken wij samen met jou naar de mogelijkheden voor verbetering. Het eerste adviesgesprek is altijd gratis.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×