ArtikelenHaartransplantatie op een litteken?

Haartransplantatie op een litteken?

Vaak krijgen wij de vraag of wij met een haartransplantatie haar kunnen plaatsen op een litteken op het hoofd. Dit kan zeker. Je dient echter wel rekening te houden met verschillende factoren die de behandeling lastiger maken.

In de afgelopen jaren hebben wij verschillende soorten littekens op het hoofd behandeld, een kleine greep uit de soorten:

  • Litteken/ kale plek ontstaan op het hoofd door een ongeluk
  • Litteken/ kale plek ontstaan door een operatie aan het hoofd
  • Litteken/ kale plek ontstaan bij de geboorte door sensoren op het hoofd
  • Litteken door eerdere haartransplantatie met de ouderwetse manier
  • Litteken ontstaan door brandwonden
  • Kale plek vanaf de geboorte aanwezig

Haartransplantatie kan een oplossing zijn

In al deze gevallen kan een haartransplantatie een oplossing zijn. Vooraf moet in ieder geval goed bepaald worden hoe de huid van het litteken is. Het liefst zien we dat deze nog roze van kleur is, wat betekent dat de doorbloeding van de huid nog goed is. Maar vaak zien we dat de litteken huid wat stug en dik is. Dit omdat de huid weinig doorbloed is. Door een haartransplantatie behandeling wordt de huid beter doorbloed. Dit komt doordat de haarzakjes nieuwe bloedvaten aantrekken. Na een haartransplantatie wordt de huid beter waardoor het litteken ook mooier wordt.

NC Technology

Daarnaast zorgen wij er voor dat alle haarwortels voordat ze worden geïmplanteerd worden behandeld met de NC Technology groeivloeistof. Dit zorgt ervoor dat de haren extra sterk zijn als ze worden geïmplanteerd. Dit is extra belangrijk omdat zoals gezegd de huid van het litteken minder doorbloed is dan gezonde hoofdhuid. Door de toepassing van de NC Technology zal een significant groter deel van de haren gaan groeien dan wanneer de groeivloeistof niet gebruikt wordt.

Een litteken op het hoofd is dus goed te behandelen met een haartransplantatie mits je rekening houdt met de verschillende bovengenoemde factoren. Beauclinic heeft veel ervaring op het gebied van haartransplantaties op littekens. Dus mocht jezelf een litteken willen laten behandelen dan kunnen we je tijdens adviesgesprek altijd vertellen wat je kunt verwachten en hoe de behandeling zou verlopen.

De prijstechnisch gezien is een littekenbehandeling doorgaans lager dan bij een normale haartransplantatie. Dit komt doordat de te behandelen kale plek vaak veel kleiner is dan wanneer een volledige haartransplantatie wordt uitgevoerd.

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Dat is de vraag die wij voor je beantwoorden tijdens een persoonlijk adviesgesprek. Neem contact op om een gratis afspraak in te plannen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×