ArtikelenHaartransplantatie op jonge leeftijd

Haartransplantatie op jonge leeftijd

Haaruitval is erg confronterend. Is een haartransplantatie op jonge leeftijd een optie?

Als je op jonge leeftijd te maken krijgt met haaruitval, heeft dit veel impact. Veel vrienden om je heen hebben nog een goede volle bos haar en bij jou begint het al dunner te worden. Je probeert alle mogelijke middelen tegen haaruitval maar het wordt alleen maar erger. Is een haartransplantatie op jonge leeftijd dan een optie?

Haaruitval op jonge leeftijd is moeilijk te voorspellen

Hoe jonger je je bent des te lastiger het is om te voorspellen hoe de haaruitval verder zal gaan. Ben je boven de 35, dan kun je de snelheid van de haaruitval goed baseren op het verloop van de haaruitval de jaren ervoor. Ben je tussen de 25 en 35 jaar dan is vaak ook al goed te zien welke kant het op zal gaan en wat je kunt verwachten in de komende jaren. Ben je tussen de 18e en 25e dan is het verloop lastiger vast te stellen. Je weet dan niet of je al je haar zult gaan verliezen of dat het blijft bij alleen de inhammen of bijvoorbeeld de kruin.

Haartransplantatie op jonge leeftijd

Het is dus bij een haartransplantatie belangrijk rekening te houden met het verdere verloop van de haaruitval. Een lage haarlijn die je op 20e hebt is vaak niet mooi als je 40 of 50 bent. Bij het ontwerp van de haarlijn bij een haartransplantatie zal de arts je daarom vaak aanraden om een haarlijn te kiezen die niet te laag is. Je wilt tenslotte dat deze ook op latere leeftijd nog mooi is. De haren die wij implanteren blijven namelijk je leven lang staan, dat beloven wij.

Het kan ook voorkomen dat de arts je zal aanraden om nog even te wachten met een haarimplantatie. De haren kunnen veel dunner geworden zijn maar de dichtheid kan bijvoorbeeld nog erg hoog. In zo een situatie is het soms beter om ervoor te zorgen dat deze haren weer dikker gaan worden. Dit kan met medicijnen of een haarverbetering behandeling.

Wanneer geschikt voor een haartransplantatie?

Het maakt dus erg uit hoe je haarsituatie is of een haartransplantatie op jonge leeftijd een goede optie is om verdere kaalheid tegen te gaan. Tijdens een adviesgesprek online of nog beter op locatie kijken we altijd heel goed naar je persoonlijke haarsituatie. Op basis daarvan adviseren we je wat de beste optie op dat moment is.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×