ArtikelenHaartransplantatie bij transgenders

Haartransplantatie bij transgenders

Steeds vaker komen er mensen bij onze kliniek met een specifieke haarwens. Waaronder transgenders, en dan voornamelijk personen die bezig zijn met feminisatie, ofwel het realiseren van een vrouwelijker uiterlijk. Ook op dit gebied hebben de artsen van Beauclinic veel ervaring. We helpen je graag bij jouw haarwens!

Feminisatie van de haarlijn

Een belangrijk aspect van feminisatie bij transgenders is het creëren van een ronde haarlijn of het opvullen van de kruin. Mannen hebben immers vaak te maken met een terugtrekkende haargrens (inhammen) en/of een kalende kruin. Bij mannen die besluiten om te transformeren naar vrouw is het kapsel daarom vaak een van de eerste dingen die aangepast moeten worden. 

Een oplossing kan het dragen van een pruik zijn. Maar vaak zorgt dit voor irritatie op de hoofdhuid en het ziet er niet altijd even natuurlijk uit. Een haartransplantatie kent deze nadelen niet en biedt permanent uitkomst. 

Hoe werkt een haartransplantatie? 

Beauclinic werkt met de vooruitstrevende FUE (Follicular Unit Extraction) methode. Hierbij worden groepjes haarwortels één voor één uit de haarkrans gehaald. Daarna worden de haarzakjes behandeld met NC Technology groeivloeistof. Deze vloeistof verhoogt de kans dat het haar weer gaat groeien na transplantatie aanzienlijk. De haarwortels worden vervolgens met grote precisie en in de juiste groeirichting teruggeplaatst in het gewenste gebied.

Kom je in aanmerking voor een haartransplantatie?

Helaas is een haartransplantatie niet voor iedereen een optie. Alleen als de haarkrans van goede kwaliteit is én het donorgebied groot genoeg, is een haartransplantatie mogelijk. Ook speelt het verwachtingspatroon een grote rol. Onderzoek voor jezelf de voor- en nadelen van een haartransplantatie zodat je een doordachte beslissing kunt nemen.

Deskundig advies

Overweeg je als transgender een haartransplantatie?  Laat je goed voorlichten in een eerste gesprek. Wij nemen de voor- en nadelen en de (on)mogelijkheden van een haartransplantatie met je door. Ook vergelijken we jouw haarsituatie met gelijkwaardige situaties van eerdere patiënten, zodat je jouw resultaat beter kunt inschatten. 

Plan vandaag nog een gratis adviesgesprek

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jou? Plan dan een gratis adviesgesprek in bij een van onze vestigingen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×