ArtikelenHaartransplantatie vergoeding: wat zijn de mogelijkheden?

Haartransplantatie vergoeding: wat zijn de mogelijkheden?

Is het mogelijk om een vergoeding voor een haartransplantatie te krijgen? Een veelgestelde vraag. Het antwoord is helaas niet een simpel ja of nee. Het hangt af van een aantal factoren. In dit blog gaan we dieper in op het onderwerp haartransplantatie en de mogelijke vergoedingen.

Kun je een haartransplantatie vergoed krijgen?

Over het algemeen is een haartransplantatie een cosmetische ingreep. Dat wil zeggen dat er geen directe medische noodzaak zit achter de behandeling. Maar haaruitval kan ook ontstaan door bepaalde haarziekten en aandoeningen, stress of hormonale veranderingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een ziekte als alopecia areata, waarbij plotseling kale plekken ontstaan. Zijn er in het geval van medische oorzaken wel mogelijkheden om in aanmerking te komen voor een haartransplantatie vergoeding?

Haartransplantatie vergoeding via de verzekering

We kunnen vrij kort zijn: een haartransplantatie zal over het algemeen niet vergoed worden door de verzekering. Een cosmetische ingreep, of deze nu wel of niet uitgevoerd wordt vanwege een medische oorzaak, is niet standaard inbegrepen in het pakket van de basisverzekering. Soms worden deze ingrepen wel (deels) vergoed in een aanvullende verzekering, maar dan betaal je ook aanzienlijk meer premie per maand. De vraag is of het dat financieel waard is.

Soms wordt er een uitzondering gemaakt door zorgverzekeraars en bestaat er een mogelijkheid om een vergoeding te krijgen voor een haartransplantatie. Dit is alleen het geval als je kunt aantonen dat jouw kaalheid zorgt voor ernstig psychisch lijden. Je dient dan door medische verklaringen en een rapport van een psycholoog of psychiater aan te tonen dat er inderdaad sprake is van een onleefbare situatie en dat haaruitval hiervan de oorzaak is.

Haartransplantatie vergoeding via de belasting

Helaas is het dus vrij lastig, zo niet onmogelijk om een haartransplantatie vergoed te krijgen via de zorgverzekering. Een andere optie is om te proberen om zelf gemaakte medische kosten op te voeren als aftrekpost bij je belastingaangifte. De belastingdienst stelt hieraan wel voorwaarden. Zo moet jouw haaruitval een medische oorzaak hebben. Er zal gevraagd worden naar een onderbouwing met de nodige medische verklaringen. Laat je daarom vooraf goed adviseren door een belastingadviseur over de mogelijkheden.

Andere manieren om te besparen

Natuurlijk zijn er ook andere manieren om te besparen op de kosten van een haartransplantatie. Het is slim om altijd een goed prijs/kwaliteit vergelijk te doen omdat kosten bij de verschillende aanbieders nogal uiteen kunnen lopen. Nu kan goedkoop natuurlijk ook duurkoop worden. Overweeg dus goed wat een goed resultaat jou waard is.

De behandelmethode van Beauclinic

Bij Beauclinic maken we gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van haartransplantatie. Een team van ervaren artsen staan voor je klaar. Al onze prijzen voor haartransplantatie zijn inclusief alle voor- en nazorg en de speciale behandelproducten.

Afspraak maken?

Het eerste adviesgesprek is altijd gratis. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, dan kijken we samen naar hoe we jou het best kunnen helpen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×