ArtikelenHaartransplantatie: voor- en nadelen

Haartransplantatie: voor- en nadelen

Uiterlijk is voor veel mannen en vrouwen heel belangrijk. Haaruitval kan zorgen voor een gevoel van onzekerheid dat je graag wilt verhelpen. Maar op welk moment kies je voor een haartransplantatie?

De stap naar een haartransplantatie is persoonlijk en kan om verschillende redenen groot zijn. Wij raden dan ook altijd aan om de voor- en nadelen van haartransplantatie goed af te wegen en deskundig advies in te winnen voordat je de stap zet naar een daadwerkelijke behandeling.

Kom je in aanmerking voor een haartransplantatie?

Het is wellicht niet algemeen bekend dat niet iedereen zomaar in aanmerking komt voor een haartransplantatie. Alleen als de haarkrans van goede kwaliteit is én het donorgebied groot genoeg is, is een haartransplantatie mogelijk. Ook speelt het verwachtingspatroon een grote rol. Onderzoek voor jezelf de voor- en nadelen van een haartransplantatie zodat jij zelf een goed afgewogen beslissing kunt nemen.

Win professioneel advies in

Overweeg je een haartransplantatie? Laat je goed voorlichten in een intake gesprek. Wij nemen alle haartransplantatie voor- en nadelen en (on)mogelijkheden met je door. We vergelijken jouw haarsituatie met een gelijkwaardige situatie van een al behandelde patiënt zodat je het resultaat beter kunt inschatten.

Wel- of niet doen? Haartransplantatie voor- en nadelen

Kort gezegd zijn er een aantal voor- en nadelen te noemen van een haartransplantatie:

Haartransplantatie voordelen:

  • De NC Technologie zorgt voor een significant percentage dat succesvol gaat groeien en een heel mooi natuurlijk resultaat.
  • Je kunt na de haartransplantatie alles met je haar doen zoals je gewend was.
  • Je zelfvertrouwen krijgt een boost.
  • Het resultaat van een haartransplantatie is blijvend. Alle geïmplanteerde haren blijven je leven lang groeien.

Haartransplantatie nadelen:

  • Verwacht niet direct resultaat. Het eindresultaat van een haartransplantatie zal na 9 tot 12 maanden zichtbaar zijn.
  • Een behandeling duurt gemiddeld 8 uur, en je hebt een week hersteltijd nodig.
  • Er hangt een kostenplaatje aan een haartransplantatie. Een behandeling, inclusief voor- en nazorg kost minimaal € 3000,-. De definitieve prijs wordt gebaseerd op het aantal grafts dat geoogst kan worden. Dit verschilt sterk per persoon.

Beginnende haaruitval? Probeer de haarverbetering behandeling

Haartransplantatie is zeker niet de enige oplossing bij haarverlies. Zeker als je beginnende haaruitval hebt is het mogelijk dit proces nog om te keren. In dat geval is de behandeling haarverbetering misschien iets voor jou.

Kies voor Beauclinic

Bij Beauclinic maken we gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van haartransplantatie. Een team van ervaren artsen staan voor je klaar om alle haartransplantatie voor- en nadelen voor jouw situatie met je te bespreken.

Vragen of een afspraak maken?

Het eerste adviesgesprek is altijd gratis. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, dan kijken we samen naar hoe we jou het best kunnen helpen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×