ArtikelenHaartransplantatie, wanneer resultaat?

Haartransplantatie, wanneer resultaat?

Het herstel van een haartransplantatie verloopt in fases en eist geduld. Wat staat je te wachten? Wij hebben alle stappen voor je op een rij gezet.

Als je een haartransplantatie overweegt vraag je je waarschijnlijk ook af wanneer het eerste resultaat te zien is. Het herstel van een haartransplantatie verloopt in fases, en geduld is hierbij een schone zaak. Pas na 9 tot 12 maanden is het volledige resultaat van de haarbehandeling zichtbaar. Precies weten wat je te wachten staat? Wij hebben alle stappen voor je op een rij gezet.

Fase 1: genezing van de huid

Na een haartransplantatie heeft de huid even nodig om te herstellen. Er zullen zich korstjes vormen en de huid kan gezwollen zijn. Het is belangrijk niet aan de korstjes te krabben! Dit kan namelijk littekens veroorzaken. Gelukkig geneest de huid na een haartransplantatie snel. Na ongeveer een week zijn de korstjes en zwellingen verdwenen. Je omgeving valt het niet op dat je een haarbehandeling hebt gehad en je kunt weer gewoon over straat.

Fase 2: haaruitval

Haaruitval na een haartransplantatie? Dat is toch juist niet de bedoeling? Geen zorgen, het is een normale reactie. Haarzakjes die getransplanteerd zijn hebben de tijd nodig om te genezen. In dit genezingsproces kan het zijn dat de haren 2 tot 4 weken na de transplantatie uitvallen. Gelukkig herstelt dit ook weer, het is onderdeel van het proces.

Fase 3: de eerste zichtbare resultaten

Het eerste echte resultaat van een haartransplantatie begin je te merken in 3 tot 4 maanden na de behandeling. Dan begint het nieuwe haar te groeien. Maar, dit verschilt wel van persoon tot persoon. Het komt ook voor dat de nieuwe haartjes pas na 6 maanden zichtbaar zijn.

Fase 4: het eindresultaat

Het belangrijkste is natuurlijk het eindresultaat van de haartransplantatie. Hier heb je het allemaal voor gedaan. Na 9 tot 12 maanden zijn is het nieuwe haar op volle sterkte en zie je pas echt het verschil met voor de behandeling. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de haartransplantatie voor en na foto’s van onze cliënten.

Vragen of een afspraak maken?

Conclusie: wanneer het resultaat van een haartransplantatie zichtbaar is verschilt van persoon tot persoon, maar gemiddeld heb je hier wel een klein jaar voor nodig. Wil je meer weten over oplossingen voor haaruitval of wil je een afspraak maken? Het eerste adviesgesprek is altijd gratis. Neem contact met ons op, dan kijken we samen naar hoe we jou het best kunnen helpen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×