ArtikelenHaartransplantatie zonder scheren

Haartransplantatie zonder scheren

De wereld van haartransplantaties blijft constant in beweging. Er komen steeds nieuwe technieken bij en bestaande behandelmethodes worden verbeterd. Deze ontwikkelingen hebben het mogelijk gemaakt dat een haartransplantatie zonder scheren tegenwoordig gewoon mogelijk is.

Steeds meer mannen en vrouwen kiezen voor deze discrete methode van haartransplantatie. Doordat het niet meer nodig is het hele hoofd kaal te scheren zie je na een paar dagen al vrijwel niet meer zichtbaar dat je een haartransplantatie hebt ondergaan.

Voor wie?

Heb je last van dunner wordend haar of ongewenste kaalheid? Dan kunnen we ons voorstellen dat het vooruitzicht een hele tijd met een kaalgeschoren hoofd rond te lopen je er misschien van weerhoudt om de stap te zetten naar een haartransplantatie. Voor mannen met langer haar maar natuurlijk ook voor vrouwen is een haartransplantatie zonder scheren hiervoor de oplossing. Een voorwaarde is wel dat het transplantatiegebied niet te groot is, anders blijft er te weinig ruimte over om een haartransplantatie zonder scheren uit te voeren.

Haartransplantatie zonder scheren: de methode

Hoe werkt een haartransplantatie zonder kaal scheren nu precies, en wat is het verschil met een reguliere haartransplantatie?

Bij deze nieuwe methode zonder scheren wordt niet het hele hoofd, maar slechts een klein gedeelte van het haar kort geschoren. Omdat het maar om een klein gebied gaat valt de rest van het haar (bij een minimale lengte van 15 cm) er overheen en zie je hier niets van. Uit het gedeelte kort geschoren haar worden de grafts gehaald. Deze grafts kunnen vervolgens overal op de hoofdhuid (ook tussen het lange haar) terug geplaatst worden.

Haartransplantatie zonder scheren: voor- en nadelen

De voordelen van een haartransplantatie zonder scheren zijn waarschijnlijk duidelijk: minder visuele impact, je behoudt je eigen kapsel en het herstel gaat snel en onopvallend. Toch kleven er ook een aantal nadelen aan deze behandelmethode.

Zo is het aantal grafts dat per sessie getransplanteerd kan worden een stuk kleiner. Bij een normale haartransplantatie collecteren we tot ongeveer 3000 grafts per keer, bij een haartransplantatie zonder scheren zijn dit er maximaal 1500. Vaak zijn er meerdere behandelingen nodig. De methode is bovendien wat lastiger uit te voeren waardoor deze minder efficiënt is dan een reguliere haartransplantatie.

Kies voor Beauclinic

Bij Beauclinic maken we gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van haartransplantatie. Een team van ervaren artsen staan voor je klaar. Al onze prijzen voor haartransplantatie zijn inclusief alle voor- en nazorg en de speciale behandelproducten.

Vragen of  een afspraak maken?

Het eerste adviesgesprek is altijd gratis. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, dan kijken we samen naar hoe we jou het best kunnen helpen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×