Haartransplantatie

Haartransplantatie

Wanneer je last hebt van haaruitval, biedt een haartransplantatie een oplossing. Daar komen veel vragen bij kijken. We vertellen je er graag meer over.

Gratis adviesgesprek

2000+ cliënten geven ons een 9,0!

Jouw haarcoach

We gaan verder dan transplantaties. Als haarcoach helpen we je de beste keuzes te maken.

Eerlijk en realistisch

Met onderbouwd advies en realistische verwachtingen weet je waar je aan toe bent. Wel zo eerlijk.

Inclusief haarverbetering

We combineren haartransplantaties met een haarverbetering. Dit verbetert haargroei en remt uitval.

Droom jij net als Joris?

Heb jij ook die wens voor een volle haardos? Je bent niet de enige. Maak kennis met Joris. Net als jij, verlangt hij naar de dagen waarop zijn haar fier wapperde in de wind. Maar Joris droomt niet alleen, hij doet er ook iets aan. Het begint allemaal met een eenvoudige stap: een gratis adviesgesprek bij Beauclinic.

Gratis adviesgesprek

hoe duur is een haartransplantatie behandeling

Haartransplantatie behandeling

Een haartransplantatie is simpelweg het verplaatsen van haarzakjes uit de haarkrans naar het gewenste ontvangstgebied. Deze haarzakjes worden uit dit gebied gehaald omdat de haren die hier groeien immuun zijn tegen haaruitval. Zelf als iemand helemaal kaal wordt, blijft er altijd een haarkrans behouden.

Deze haarkrans maakt deel uit van de permanente lichaamsbeharing. De haarzakjes uit deze haarkrans zijn immuun tegen het hormoon dihydrotestosteron (DHT). Dit hormoon zorgt er bij mannelijke kaalheid voor dat haarzakjes vroegtijdig afsterven. Dit is de reden dat haren langzaam verdwijnen op het hoofd als men ouder wordt.

Levenslange zekerheid

Door de haren uit de haarkrans te halen wordt de immuniteit meegenomen naar het ontvangstgebied. Dit is de reden waardoor wij kunnen beloven dat het getransplanteerde haar levenslang blijft groeien. Benieuwd met welke haarproblemen we je kunnen helpen? Bekijk de opties hieronder, of neem contact op om een gratis adviesgesprek in te plannen.

Gratis adviesgesprek
Cover voor

Veelvoorkomende haarproblemen

Jouw probleem, onze expertise. We helpen je bij de meestvoorkomende haarproblemen. Tijdens een adviesgesprek duiken we in op jouw situatie.

 • Haarlijn

  Haarlijn

  Je hebt maar één kans op een eerste indruk en de hoogte van de haarlijn is belangrijk voor de uitstraling van het gezicht. Samen met onze arts bespreek je jouw haarprobleem en bepalen we exact je nieuwe haarlijn. Met de juiste groeirichting en het gewenste model brengen we jouw haar weer in balans. Een mooie en natuurlijk ogende haarlijn is ons doel en jouw resultaat.

  Gratis adviesgesprek
 • Kruin

  Kruin

  Geen kruin is hetzelfde. De kruin is een speciaal gebied dat extra zorg en aandacht vraagt. Ook bij een dunner wordende kruin of beginnende kaalheid kunnen wij je haar terugbrengen. Dat doen we door groepjes haarwortels één voor één uit de haarkrans te halen. Met een speciale groeivloeistof of je eigen bloedplasma verhogen we de kans dat het haar weer gaat groeien na transplantatie.

  Gratis adviesgesprek
 • Inhammen

  Inhammen

  Zeg maar dag tegen inhammen, want wij beloven dat het getransplanteerde haar levenslang blijft groeien. Inhammen worden doorgaans groter en komen heel vaak voor. Wij hebben de expertise om jouw inhammen te verkleinen en op een natuurlijke manier op te vullen. Doordat de haren uit jouw haarkrans komen kunnen we volmondig ja antwoorden op de vraag om haartransplantatie bij inhammen blijvend is.

  Gratis adviesgesprek
 • Tussen de haren

  Tussen de haren

  Als je haar steeds dunner lijkt te worden en je wilt hier verandering in aanbrengen, dan ben je bij Beauclinic aan het juiste adres. Tussen de haren plaatsen we haren om je haar weer voller te maken. Dat kan met of zonder scheren. Samen bepalen we welke behandeling het meeste oplevert voor jou, want iedereen is uniek.

  Gratis adviesgesprek
 • Wenkbrauwen

  Wenkbrauwen

  Net als je haarlijn zijn wenkbrauwen zeer bepalend voor het gezicht. Met een haartransplantatie voor wenkbrauwen worden haren uit de haarkrans gehaald. Hierdoor wordt de vorm van je wenkbrauwen zo natuurlijk en mooi mogelijk. Of je geschikt bent voor deze behandeling bepalen we graag samen met jou. Alleen met een haartransplantatie kunnen we een blijvende oplossing beloven.

  Gratis adviesgesprek
 • Baard

  Baard

  Niet iedereen is gezegend met een volle baard. Maar wees gerust, zelfs voor je baard of snor is een haartransplantatie de uitkomst. Deze behandeling is geschikt voor iedere man met wensen voor meer en regelmatige baardgroei. We ontdekken graag jouw verwachtingspatroon en bekijken in een eerste afspraak ook jouw haarkrans. Daar komt je nieuwe haar namelijk vandaan.

  Gratis adviesgesprek

Het behandeltraject

Met eerlijk advies en realistische verwachtingen doorlopen we de zes stappen waarin we jou je haar teruggeven.

 1. 1
  De aanvraag

  De aanvraag

  Je vraagt makkelijk een adviesgesprek aan via onze website. Deze is gratis en vrijblijvend. Het is mogelijk om deze online te doen, maar je bent ook welkom op een van onze locaties in Nieuwegein, Zoetermeer, Den Bosch of Zwolle. Ook kies je een eigen datum en tijd die uitkomt.

  Meest gestelde vragen

  Dat is de eerste vraag die wij beantwoorden tijdens een adviesgesprek. Niet iedereen is namelijk geschikt voor een haartransplantatie. Alleen als de haarkrans van goede kwaliteit is, is een haartransplantatie mogelijk. Daarnaast speelt het verwachtingspatroon en de grootte van het ontvangstgebied een grote rol bij een haartransplantatie. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Vraag een gratis adviesgesprek aan.
  We hebben locaties in Nieuwegein, Zwolle, Zoetermeer en Den Bosch. Bekijk onze locatiepagina om te kijken welke locatie het beste bereikbaar is voor jou.
  Je wilt alleen behandeld worden bij een kliniek die tot het uiterste gaat om jouw gewenste resultaat te behalen. Het team van Beauclinic zorgt hiervoor. We besteden aandacht aan het esthetische aspect van een haartransplantatie en stippelen een natuurlijke haarlijn uit. Daarbij voorzien we kosteneffectieve behandelingen en nemen we verschillende stappen ondernemen om jouw getransplanteerde haren te beschermen. Bij Beauclinic herstel je sneller van de behandeling en geniet je dus eerder van een natuurlijke look.  Met het ontvangen van het ISO 9001: 2015 kwaliteitskeurmerk tonen we bovendien de kwaliteit aan van onze organisatie. Lees hier meer over wat ons onderscheidt van andere klinieken.
 2. 2
  Adviesgesprek

  Adviesgesprek

  Tijdens het adviesgesprek analyseren we jouw haarprobleem, adviseren we de juiste behandeling en vertellen we je eerlijk welk resultaat je kunt verwachten. Ook bespreken we hoe lang een behandeling duurt, hoeveel behandelingen je nodig hebt of wat de werkwijze van Beauclinic bijzonder geschikt maakt voor jou.

  analyse voor de haartransplantatie

  Meest gestelde vragen

  We hebben vier locaties door heel Nederland: Den Bosch, Nieuwegein (hoofdlocatie), Zoetermeer en Zwolle. Doordat we verspreid zitten door het land, kun je vanuit elke locatie makkelijk bij ons terecht.
  Het adviesgesprek wordt gratis aangeboden door Beauclinic.
 3. 3
  De behandeling

  De behandeling

  Behandelingen worden gedaan onder een lokale verdoving. De 1000+ personen die jou voor zijn gegaan ervaren de behandeling doorgaans niet als pijnlijk. Afhankelijk van jouw haarprobleem kiezen we maximaal drie behandelingen. Heb je inhammen of een kruin waar je weer haar wilt hebben, dan is één behandeling vaak genoeg.

  getransplanteerde haren voor haartransplantatie
  haartransplantatie behandeling

  Meest gestelde vragen

  Er zijn enkele zaken om rekeningen mee te houden voor een haartransplantatie. Deze zijn deels persoonlijk en maken we natuurlijk op tijd aan je duidelijk. Benieuwd naar een voorproefje, check dan ons blog: Wat moet ik doen ter voorbereiding op de haartransplantatie?
  Doorgaans wordt de behandeling als niet pijnlijk ervaren. De behandeling is onder lokale verdoving. Alleen het te behandelen gebied wordt verdoofd. In onderstaande video vertelt onze arts Freek over pijn tijdens de behandeling.  
  Een haartransplantatie met onze methode duurt doorgaans acht uur. In deze acht uur worden alle eerst alle haren stuk voor stuk uit het donorgebied gehaald en stuk voor stuk gesorteerd. Daarna worden de kanaaltjes gemaakt waar de haren in moeten worden geïmplanteerd en daarna worden de haren stuk voor stuk geïmplanteerd. Een heel karwei!
  De haren die worden getransplanteerd komen uit de haarkrans. Dit gebied bevat haren die immuun zijn tegen erfelijke haaruitval. Deze immuniteit wordt meegenomen wanneer de haren worden getransplanteerd. Het transplanteren van donorhaar is niet mogelijk.
 4. 4
  Herstelperiode

  Herstelperiode

  Neem altijd een week vrij na je behandeling. Dit geeft je rust aan je hoofd. De korstjes zijn dan ook weg en is er vrijwel niets meer te zien. In het nazorggesprek ontvang je ook antwoorden op al je vragen over sporten, je haar wassen, slapen of hoofddeksels dragen na een haartransplantatie.

  Meest gestelde vragen

  Na de behandeling raden wij aan om een week vrij te nemen. Na een week zijn de korstjes weg en is er vrijwel niets meer te zien. Doordat we bij Beauclinic werken met NC Technology en standaard een haarverbetering combineren met een haartransplantatie, minimaliseren we de kwaliteitsdip van je haren na een behandeling. Hierdoor geniet je sneller van je nieuwe kapsel. Lees meer over het herstel na een haartransplantatie. In onderstaande video vertelt dokter Freek van Beauclinic over de herstelperiode:
  Ja. Alle haren die we implanteren blijven met zekerheid je leven lang groeien. Dit komt omdat ze uit de haarkrans komen. Haren uit dit gebied zijn ongevoelig voor erfelijke haaruitval.
 5. 5
  Gratis nacontrole

  Gratis nacontrole

  Van haar tot haar gaan we voor het meest optimale resultaat. Om deze standaard te blijven garanderen controleren we ons eigen werk en jouw nieuwe haar 1 jaar na de behandeling. Heb je al eerder vragen? Dan kun je natuurlijker sneller bij ons terecht.

  Meest gestelde vragen

  Er zijn een aantal vaste en optionele contactmomenten. Je kunt rekenen op het volgende. Een week na de haartransplantatie word je gebeld door een assistente die het herstel met je doorneemt. Afhankelijk daarvan worden nieuwe (bel)afspraken ingepland. Ook evalueren we ongeveer een jaar na behandeling het resultaat. Tussendoor verbeteren we (optioneel) per 3 maanden je resultaat met haarverbeteringen. Naast deze contactmomenten blijven we na de behandeling ook bereikbaar voor al jouw vragen!
  Dat ligt aan de grootte van het te behandelen gebied. Een volledig kaal hoofd heeft twee tot drie behandelingen nodig. Maar als je alleen inhammen of een kruin hebt waar weer haren moeten komen is vaak één behandeling genoeg. Wanneer je haarverlies doorzet na een behandeling, kan het ook zijn dat na een aantal jaren een nieuwe behandeling gewenst is.

Welke haartransplantatie methoden zijn er?

Dit is ook de reden waarom de FUE-methode is ontwikkeld. FUE staat voor Follicular Unit Extraction. Bij deze methode worden de haarzakjes stuk voor stuk uit de haarkrans gehaald. Hierdoor zijn er na de behandeling geen littekens meer te zien. Beauclinic past mede hierdoor alleen de FUE-methode toe. Binnen de FUE-methode zijn er vele factoren belangrijk om tot een goede behandeling te komen. De ervaring van de arts en het medisch team zijn bijvoorbeeld erg belangrijke factoren voor een goede behandeling. Maar ook de grootte van de naald en de gebruikte overige instrumenten bepalen voor een groot deel de behandeling.
Haartransplantatie is als oplossing tegen kaalheid vanaf de jaren zestig ontwikkeld en pas de laatste 20 jaar echt populair geworden. De technieken die er zijn om het haar te transplanteren zijn in de afgelopen jaren sterk verbeterd. Vroeger moest er gesneden worden om haren uit het donorgebied te halen. Bij deze zogenaamde ‘Strip’ of FUT-methode is het grootste nadeel dat het altijd een litteken achter zal laten.

Het uithalen van de groepjes haarwortels

Bij de FUE-methode worden met een holle naald de groepjes haarwortels stuk voor stuk losgemaakt. De diameter van de naald is afhankelijk van de grootte van het groepje haarwortels. Voor een groepje haarwortels met meer haren is een holle naald met een grotere diameter nodig dan voor een groepje haarwortels met slecht één haar. De diameter van de naald varieert bij ons tussen 0,5 mm en 0,7 mm.

Wanneer de goede diameter is bepaald, wordt begonnen met het losmaken van de haarwortels. Hiervoor moet de exacte hoek bepaald worden waarin de haarwortels groeien. Daarna kan het holle naaldje precies over het groepje haarwortels heen geplaatst worden. Met een roterende beweging wordt de haarwortel vervolgens los gemaakt.

Wanneer de haarwortels stuk voor stuk los zijn gemaakt kunnen ze met een pincet eruit worden gehaald. De haarwortels worden hierna in het speciale Vital Grow groeivloeistof gelegd. Als enige kliniek in Nederland combineert Beauclinic Vital Grow met een haartransplantatie. Het Vital Grow groeivloeistof zorgt ervoor dat de haarwortels gezond blijven totdat ze weer worden geïmplanteerd. Het percentage haren dat succesvol weer gaat groeien is significant hoger dan wanneer het Vital Grow groeivloeistof niet wordt toegepast.

new cell technology vital grow
haartransplantatie grafts

De haarwortels implanteren

Als alle haarwortels stuk voor stuk uit de haarkrans zijn gehaald, wordt het ontvangstgebied klaargemaakt voor het implanteren. Bij het implanteren voeren we een speciale groeiverhogende haarbehandeling uit. Tijdens een haarverbetering brengen we groeifactoren rondom de haarreceptoren aan. Dit stimuleert de receptoren die hierdoor weer actiever worden. Dit versterkt de haargroei en daarmee de haren.

De arts zal in het ontvangstgebied vervolgens de kanaaltjes gaan maken waarin de haarwortels (wederom stuk voor stuk) kunnen worden geïmplanteerd. Bij het maken van deze kanaaltjes is het zeer belangrijk dat de arts goed kijkt naar de gewenste groeirichting. Op deze manier wordt er voor gezorgd dat de haartransplantatie volledig natuurlijk zal ogen als al het haar weer terug is gegroeid.

Haartransplantatie zonder scheren

Wanneer de haren voldoende lang zijn kunnen we in plaats van alle haren aan de achterkant kort/ kaal te scheren, slechts een gedeelte kort scheren. We scheren dan één of twee stroken waarover het bestaande haar valt. Op deze manier zie je niks van het geschoren gedeelte.

De ervaring van Ferry

Benieuwd hoe een behandeling in zijn werk gaat en wat daarbij komt kijken? Bekijk hoe Ferry zijn haartransplantatie ervaart.

Benieuwd naar meer ervaringen?

Resultaten haartransplantatie

Bekijk hieronder enkele resultaten en ervaringen van haartransplantaties uitgevoerd bij Beauclinic. Benieuwd naar meer haartransplantatie ervaringen van cliënten, bekijk dan onze vlogs.

BeforeAfter
BeforeAfter
BeforeAfter
BeforeAfter
BeforeAfter
BeforeAfter
BeforeAfter

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Dat is de vraag die wij beantwoorden tijdens een adviesgesprek. Niet iedereen is namelijk geschikt voor een haartransplantatie. Alleen als de haarkrans van goede kwaliteit is, is een haartransplantatie mogelijk. Daarnaast speelt het verwachtingspatroon en de grootte van het ontvangstgebied een grote rol bij een haartransplantatie. Plan gratis en vrijblijvend een consult in en we vertellen je er graag alles over.

Gratis adviesgesprek
Cover voor

Dit vinden mensen van Beauclinic

Gemiddeld geven cliënten ons een 9,0!

Meer over haartransplantaties

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×