Haaruitval camoufleren

Haaruitval camoufleren

Last van kale plekken of haaruitval en wil je daar iets aan doen? Camouflage is een van de de minst ingrijpende opties tegen haaruitval. Bekijk de mogelijkheden waarmee je jouw haaruitval camoufleert of je kaalheid verbergt.

Micro haarpigmentatie (MHP) 

Micro haarpigmentatie (ook bekend als tricopigmentatie)  is een behandeling waarbij er met een klein naaldje pigmenten in de hoofdhuid worden aangebracht. Deze pigmenten geven de illusie van haren en verbergen zodoende kale plekken. In tegenstelling tot een haartransplantatie ben je niet afhankelijk van het donorhaar. Dit zorgt ervoor dat het aantal cliënten dat geschikt is voor een micro haarpigmentatie behandeling vele malen hoger ligt dan bij een haartransplantatie. 

Een MHP-behandeling is geen medische ingreep. Je kunt het zien als een vorm van tatoeëring. Micro haarpigmentatie is in Nederland redelijk nieuw, maar wordt langzaam steeds populairder.

Micro haarpigmentatie kan in de volgende situaties worden toegepast.

Wanneer haarpigmentatie tussen haren in geplaatst wordt, zal het haar er visueel voller uitzien. Het contrast met de hoofdhuid is minder en het lijkt of er meer haar aanwezig is. Door deze toepassing kunnen cliënten met weinig haar over een groot oppervlak met enkele behandelingen een zeer mooi ‘voller’ effect krijgen.

Met een micro haarpigmentatie kunnen op een volledig kale hoofdhuid kleine pigmentpuntjes worden gezet om zo haarstoppeltjes te simuleren. Doordat op een groot oppervlak puntjes komen, krijg je het effect alsof het gehele hoofd geschoren is.

Micro haarpigmentatie worden gebruikt om littekens van bijvoorbeeld een FUT (strip) haartransplantatie of slechte FUE behandeling te camoufleren. Door de haarpigmentatie op het litteken te zetten, wordt het contrast tussen de omliggende huid en het litteken minder. Hierdoor valt het litteken minder op en kan het haar weer kort gedragen worden.

Haarverdikkers

Haarverdikkende producten zoals Toppik, Hairfor2 en Couvré zijn zeer populaire cosmetische middelen bij personen met dunner wordend haar. Daarnaast gebruiken ook veel mensen die een haartransplantatie gedaan hebben deze middelen om het haar (nog) dikker te laten lijken. Al deze middelen zorgen ervoor dat het haar optisch dikker lijkt door kleine fibers die aan het haar kleven.

Om het aan te brengen maakt het ene middel gebruik van een spuitbus en het andere middel van een poeder. Wat het beste is, is erg persoonlijk. Veel mensen proberen de verschillende middelen eerst uit en blijven daarna hun merk trouw.

Haarwerken of pruiken

Haarwerken of pruiken worden al vele jaren gebruikt. Met name de laatste jaren zijn er steeds meer haarwerken bijgekomen die esthetisch veel mooier zijn dan de oudere pruiken. Ook veel beroemdheden maken gebruik van een haarwerk. Dit helpt ze sneller van haarstijl te wisselen en het haar voller laten lijken.

Hoofddeksels

Naast een haarwerk kun je ook een hoofddeksel dragen om je haardracht te camoufleren. Denk aan een hoofddoek, muts of een petje.

Het juiste kapsel bij haaruitval

Je haardracht speelt een grote rol in je uitstraling. De keuze van een kapsel bepaalt dan ook de zichtbaarheid van je haaruitval. Met een messy look verberg je bijvoorbeeld inhammen. Meer tips voor kapsels? 

Klaar met camoufleren?

Het lukt niet altijd om haaruitval goed te camoufleren. Een haartransplantatie is dan het overwegen waard. Bij een haartransplantatie worden haren uit je haarkrans overgezet naar de plek waar ze nodig zijn. Jouw haar, natuurlijk en permanent. Niet langer sta je ‘s ochtends voor de spiegel om te kijken hoe je het vandaag gaat oplossen.

haartransplantatie grafts
analyse voor de haartransplantatie
haartransplantatie graftsanalyse voor de haartransplantatie
×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×