ArtikelenHaaruitval door stress?

Haaruitval door stress?

Vaak wijzen mensen stress aan als de oorzaak van hun haaruitval. Maar is dit wel terecht? Ja, stress kan zeker (tijdelijk) haaruitval veroorzaken. Maar vaker zorgt stress ervoor dat bestaand haarverlies versnelt.

Waarom haaruitval bij stress?

Door stress wordt je adrenaline in je lichaam sterk verhoogd. Normaal gesproken wordt deze adrenaline afgebroken in het lichaam na bijvoorbeeld een (zware) inspanning of door de lymfeklieren. Maar in de hoofdhuid wordt de adrenaline nu juist minder goed afgebroken. Als adrenaline bij de talgklieren in de hoofdhuid komt wordt er melkzuur aangemaakt. En laat melkzuur nu net weer slecht zijn voor je hoofdhuid en je haargroei.

Is er een oplossing voor haaruitval door stress?

Natuurlijk is het het best om je stress terug te verminderen. Maar dat is helaas niet altijd mogelijk. Je kunt je dan geruststellen dat de haren die uitvallen waarschijnlijk in de toekomst ook uit gevallen zouden zijn. Wil je zeker weten dat het het om haaruitval door stress gaat, bezoek dan een arts om dit vast te stellen.

Mocht je zover zijn dat je er iets aan wilt gaan doen dan bieden wij verschillende oplossingen om haaruitval tegen te gaan, haar op plekken te plaatsen waar het weg is en om haaruitval te camoufleren.

Diagnose vast laten stellen

Als je echt wilt weten wat de oorzaak van je haaruitval is zou je altijd via je huisarts kunnen worden doorverwezen naar een dermatoloog. Deze kan in veel gevallen vaststellen waardoor je haaruitval komt. De oorzaak kan immers ook heel ergens anders in zitten. Weet je waardoor je haaruitval komt en ben je toe aan een volgende stap dan kun je altijd een afspraak maken om een advies over haartransplantatie te krijgen. Haartransplantatie blijft de enige methode waarmee je op een kaal gebied met geen haren weer haren kunt krijgen.

Gratis adviesgesprek

Overweeg je een haartransplantatie, maar twijfel je nog? Plan dan een gratis adviesgesprek met één van onze specialisten. Zij vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×