ArtikelenHaaruitval na een haartransplantatie verleden tijd met NC-technology

Haaruitval na een haartransplantatie verleden tijd met NC-technology

Maak je je zorgen over haaruitval na een haartransplantatie (shock loss)? Met NC-technology is dat verleden tijd.

Een ingrijpende gebeurtenis

Laten we voorop stellen dat een haartransplantatie een ingrijpende gebeurtenis is voor zowel je hoofdhuid als voor de donorharen. Het is dus wel logisch dat er na een haartransplantatie een periode van herstel nodig is. Het eerste herstel gaat meestal heel snel, zeker als je je houdt aan de regels voor optimaal herstel. Het definitieve eindresultaat duurt langer, en is meestal na 9 tot 12 maanden volledig zichtbaar.

Hoe het vroeger ging

Bij eerdere behandelmethodes, zoals bijvoorbeeld de FUE-techniek, werden de haarwortels nadat ze uit het donorgebied waren verwijderd in een petrischaaltje met fysiologische zoutoplossing (NaCl) gelegd. Dit om te voorkomen dat de donorharen uitdroogden. De haren die uit het donorgebied werden gehaald, moesten enkele uren buiten het lichaam overleven om daarna weer geïmplanteerd te worden in het ontvangstgebied. Haarwortels verzwakken echter zeer snel wanneer ze buiten het lichaam zijn. Na het implanteren vielen de haren na 3 weken bijna allemaal uit. Geen fabel dus! De nieuwe haren werden pas na 4 maanden zichtbaar.

Optimale haargroei met NC-technology

Wij kunnen ons voorstellen dat je liever niet 4 maanden wacht op het resultaat van je haartransplantatie. Gelukkig zijn de haartransplantatie-technieken de afgelopen jaren flink verbeterd. Beauclinic is de eerste kliniek in Nederland die NC-technology toepast bij bijna alle haartransplantanties die we uitvoeren. Anders dan bij de standaard techniek worden de haarwortels uit het donorgebied niet in fysiologische zoutoplossing (NaCl), maar in een speciaal daarvoor ontwikkeld groeivloeistof bewaard. Deze groeivloeistof zorgt ervoor dat de haarwortels een enorme boost krijgen en daardoor een veel grotere overlevingskans hebben. Hierdoor groeien de haren veel beter door na een haartransplantatie. De kans dat het getransplanteerde haar na drie weken weer uitvalt is door deze nieuwste technologie dan ook een heel stuk kleiner geworden.

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Dat is de vraag die wij voor je beantwoorden tijdens een persoonlijk adviesgesprek. Neem contact op om een gratis afspraak in te plannen.


×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×