ArtikelenHaaruitval door seborroïsch eczeem: is een haartransplantatie mogelijk?

Haaruitval door seborroïsch eczeem: is een haartransplantatie mogelijk?

Seborroïsch eczeem is een milde, chronische huidaandoening waar veel mensen last van hebben. Je herkent het aan de droge, rode, gezwollen huid en de schilfertjes die ontstaan. Het komt vaak voor op de hoofdhuid, maar ook rond de oren, het gezicht of in de hals.

Zowel mannen, vrouwen als kinderen kunnen seborroïsch eczeem krijgen. Heb je last van eczeem, dan weet je dat dit flinke jeuk kan veroorzaken. Krabben en korstjes zijn het gevolg. Precies dit is ook de reden dat seborroïsch eczeem op de hoofdhuid haaruitval kan veroorzaken. De huid is onrustig, de balans wordt verstoord en het haar reageert hierop.

Hoe ontstaat eczeem?

De oorzaak van eczeem is vaak lastig aan te wijzen. Het kan ontstaan op plekken waar de huid snel vochtig wordt, door een reactie van het immuunsysteem, stress of een omschakeling van warm naar koud, droog weer. Vaak wordt ook de natuurlijke op de huid aanwezige gist ‘pityrosporum’ als oorzaak aangewezen. Kenmerkend voor eczeem is dat zogenoemde ‘uitbraken’ afgewisseld worden door rustige periodes. 

Seborroïsch eczeem behandelen

Je kunt zelf een aantal dingen doen om eczeem te verminderen. Maak de huid goed droog na het wassen en vergeet daarbij de huidplooien niet. Was het haar regelmatig met een speciale shampoo en spoel het grondig uit. Helpt dit niet, dan is het verstandig om naar de huisarts te gaan. Deze zal je waarschijnlijk een ontstekingsremmende lotion of crème voorschrijven. Soms krijg je ook tabletten die de vorming van gist tegengaan. 

Wat te doen als je last hebt van haaruitval door eczeem?

Heb je veel last van eczeem op de hoofdhuid, pak dan eerst de oorzaak van het probleem aan in overleg met een huisarts of dermatoloog. Haaruitval door eczeem kan eventueel behandeld worden met een haarverbetering behandeling of een haartransplantatie. Een belangrijke voorwaarde is in ieder geval dat de hoofdhuid tijdens de behandeling rustig is. Of het voor jou mogelijk is om haaruitval door eczeem te behandelen bespreken we graag met je in een persoonlijk consult.

Het eerste adviesgesprek is altijd gratis. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, dan kijken we samen naar hoe we jou het best kunnen helpen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×