ArtikelenHaaruitval bij vrouwen: oorzaken en oplossingen

Haaruitval bij vrouwen: oorzaken en oplossingen

Haaruitval bij vrouwen is nog altijd lastig bespreekbaar. Hoewel kaal worden voor zowel mannen als vrouwen moeilijk is, komt het bij mannen veel meer voor waardoor het ook veel minder een taboe is. Heb je als vrouw last van dunner wordend haar of kale plekken op de hoofdhuid?

Haaruitval kan je zelfbeeld behoorlijk beïnvloeden. Een mooie en volle bos haar is immers een belangrijk schoonheidsideaal. Weet in ieder geval dat je niet alleen bent. Volgens de laatste cijfers heeft 30% van de vrouwen wereldwijd last van enige vorm van haaruitval. Het belangrijkste is dat je er niet mee rond hoeft blijven lopen, er zijn ook voor vrouwen genoeg oplossingen om haarverlies te voorkomen of te verminderen. In dit blog gaan we dieper in op de mogelijkheden.

Waardoor ontstaat haaruitval bij vrouwen?

Om te komen tot een oplossing is het heel belangrijk om allereerst de oorzaak te achterhalen van de haaruitval. Bij vrouwen zien we vaak andere oorzaken dan bij mannen. Ook het type haaruitval is anders. Mannen worden meestal kaal rond de kruin, terwijl de haarkrans intact blijft. Bij vrouwen vindt haarverlies meer diffuus, ofwel verspreid over de hoofdhuid plaats. Haarverlies bij vrouwen ontstaat vaak door een veranderende hormoonhuishouding of stress. Maar ook erfelijkheid en haarziektes zoals Alopecia Areata (waarbij kale plekjes ontstaan) kunnen een oorzaak zijn van haaruitval en kaalheid.

Haarverlies voorkomen

Het is niet altijd mogelijk om haaruitval te voorkomen. Toch zijn er genoeg dingen die je zelf kunt doen om de kwaliteit van je haren goed te houden. Wij schreven hier eerder een blog over: ‘6 manieren om haaruitval te voorkomen’. Deze tips zijn natuurlijk zowel voor mannen als vrouwen geschikt.

Haaruitval afremmen of stoppen

Heb je al last van haarverlies? Dan is het mogelijk om dit af te remmen of zelfs helemaal te stoppen. Wij doen dit met onze haarverbetering methode. Door middel van een bijzondere energieboost worden de haarreceptoren gestimuleerd waardoor het haar weer gaat groeien. We hebben al vele mooie resultaten met deze behandeling behaald!

Haartransplantatie voor vrouwen

Heb je als vrouw al langere tijd last van haaruitval en kun je inmiddels wel spreken van kaalheid? Dan is het lastig om het haarverlies nog te stoppen. Vaak is dan een haartransplantatie de enige oplossing. Helaas is een transplantatie niet voor alle vrouwen mogelijk. Dit hangt erg af van het soort haarverlies en de oorzaak ervan. Lees meer hierover in het artikel ‘Haartransplantatie bij vrouwen?

Praten over haarverlies

Stap 1 bij het vinden van een oplossing voor jouw haarverlies is door erover te praten. Ga naar een dermatoloog, die kan jou helpen bij het achterhalen van de oorzaak van de haaruitval. Wil je meer weten over onze behandelingen en ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor het inplannen van een gratis adviesgesprek.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×