ArtikelenHaarwerken, een directe en mooie oplossing?

Haarwerken, een directe en mooie oplossing?

Vandaag de dag zijn haarwerken vaak niet meer van echt te onderscheiden. Ze zijn er dan ook in alle soorten en maten, en aan te passen aan al jouw wensen en voorkeuren.

Beroemdheden maken hier gebruik van om veelvuldig van kapsel te kunnen wisselen of meer volume te creëren. Krul, slag of steil haar? Het kan allemaal. Ook bij haaruitval biedt dit een snelle en mooie uitkomst, niet alleen voor dames maar ook voor heren. Hoe onderscheid je bij haarwerken het kaf van het koren en zijn er ook voor- en nadelen?

Hoe werkt het?

Voor vrouwen met lang haar die meer volume wensen, is er eenvoudig te werken met clip-in extensions die aan het eigen haar worden vast geklikt. Gaat het om wat meer kalende plekjes, dan kan er gekozen worden voor een gaassysteem, waarbij een luchtdoorlatend gaasje wordt bevestigd aan het haar en hier de nieuwe haren in worden verwerkt. Een andere manier is om met flinterdun materiaal een tweede huid na te bootsen bovenop de hoofdhuid, hier zullen de haartjes aan vast worden gemaakt.

Kwaliteit haarwerken

Aan haarwerken kan een flink prijskaartje hangen. Ga voor kwaliteit en laat je niet misleiden door termen als ‘real hair’. Dit ‘echte haar’ kan namelijk ook afkomstig zijn van dieren (buffels) en het mensenhaar van allerlei verschillende etniciteiten (Chinees, Indiaas, Europees). Een paar gouden tips: Stel veel vragen aan de aanbieder, vraag om voorbeelden en referenties en kies voor ‘Remy’ haar. Dit kwaliteitslabel geeft aan dat het minder snel gaat klitten, omdat alle haarschubben dezelfde kant op staan. Ga dus voor een uitvoering dat zoveel mogelijk – zowel qua afkomst, vorm en haarkleur – bij jouw eigen haar past.

Voor- en nadelen haarwerken

Een haarwerk is een fijne en directe oplossing bij haarverlies, met een mooi natuurlijk resultaat. Wel moet je er altijd rekening mee houden tijdens bijvoorbeeld het douchen, zwemmen en slapen. Het wordt namelijk bevestigd met medicinale tape of medicinale lijm dat kwetsbaar kan zijn. Daarnaast moet het haar om de paar maanden vervangen worden, dat maakt het kostbaar. Wanneer er wordt gekozen voor een andere oplossing, bijvoorbeeld een haartransplantatie, is dit een meer permanente oplossing waarna alles gedaan kan worden met het haar, zonder je ergens druk om te hoeven maken.

Meer manieren om haaruitval te verbergen?

Haaruitval camoufleren
×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×