ArtikelenHerstel na een haartransplantatie; hoe verlopen de eerste dagen?

Herstel na een haartransplantatie; hoe verlopen de eerste dagen?

Voor een haartransplantatie wil je natuurlijk weten wat je op fysiek en visueel gebied kan verwachten. Lees hier over de eerste dagen na de behandeling.

Voordat je begint aan een haartransplantatie wil je natuurlijk wel graag weten wat je zowel op fysiek als op visueel gebied kan verwachten. Gaat het pijn doen? Hoe lang houd ik zwellingen? Wanneer mag ik mijn haar weer wassen en hoe lang duurt het voordat ik er weer een beetje toonbaar uitzie? Vragen die iedereen die een haartransplantatie overweegt wel wil weten. Wij geven je graag wat zekerheid over hoe het herstel in de eerste dagen na de behandeling verloopt.

Dag 1 en 2 na de behandeling

Het winnen van donorhaar en het transplanteren op de gewenste plek is een medische ingreep die gepaard gaat met het maken van kleine wondjes. Als de verdoving van de behandeling is uitgewerkt kun je de eerste paar dagen last hebben van een zwaar hoofd, pijn en zwelling. Je mag hiervoor pijnstilling gebruiken, wij geven je instructies hiervoor. Daarnaast kan er wat wondvocht uit de wondjes lekken, ook dat is een normale reactie op de behandeling. Laat de wondjes zoveel mogelijk met rust om infecties te voorkomen.

Tip: neem de eerste paar dagen na de behandeling vrij van werk of andere bezigheden. Je zult merken dat je lichaam rust nodig heeft om van de haartransplantatie te herstellen.

Dag 3: het haar wassen

Op de derde dag mag je voor het eerst je haar weer voorzichtig wassen. Laat hierbij je hoofdhuid nog steeds zoveel mogelijk met rust en spoel het haar voorzichtig uit.

Dag 4 en 5: fysiek herstel

Je zult merken dat je na 4 á 5 dagen fysiek alweer vrijwel de oude bent. Je kunt weer aan het werk, maar visueel zal de haartransplantatie uiteraard nog wel zichtbaar zijn. We werken nu natuurlijk vooral thuis en onze sociale contacten zijn beperkt; dit heeft als voordeel dat je je kapsel rustig de tijd kunt geven om weer mooi in model te groeien.

Dag 7 tot 10: visueel herstel

Een week tot 10 dagen na de haartransplantatie vallen de korstjes van de wondjes en zie je er weer piekfijn uit! De kapper of je partner kan je coupe een mooie ‘ shaved look’ geven. Vanaf nu is het wachten op de aangroei van het haar tot een mooie volle dos! Ongeveer na 3 tot 4 maanden begint het eerst nieuwe haar te groeien. Het echte eindresultaat zul je na 9 tot 12 maanden bereiken.

Heb je een vraag over het herstel na een haartransplantatie? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden al je vragen graag.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×