Herstel na haartransplantatie

Herstel na haartransplantatie

Hoe verloopt een herstel na een haartransplantatie? Vanaf wanneer ben je weer toonbaar? Dit zijn vragen die vaak aan ons gesteld worden. Wij vertellen je graag meer over wat je zelf kan doen voor een optimaal herstel na een haartransplantatie en hoe wij je hier bij helpen.

Hoelang duurt de herstelperiode na een haartransplantatie?

Wanneer kan je jezelf weer vertonen zonder dat het opvalt dat je een haartransplantatie hebt ondergaan? Na ongeveer 5 dagen zijn de zwellingen en verkleuringen verdwenen. Wanneer de korstjes wegzijn valt het voor je omgeving niet meer op. Dit duurt ongeveer 1 week. Heel belangrijk in deze periode: niet krabben aan de wondjes! Het is cruciaal voor het herstel dat de korstjes netjes helen, want ga je er aan krabben, dan is de kans op infecties groot. Hoe lang korstjes na een haartransplantatie? Na ongeveer een week zijn ze verdwenen.

Haar wassen na haartransplantatie

Na 3 dagen mag je voorzichtig shampoo gebruiken, maar niet met direct de douchestraal op je hoofd. Je kan het beste warm water met shampoo in een bakje mixen en dat voorzichtig over je hoofd laten lopen. Pas na 1 week mag je je haar echt weer wassen.

Slaaphouding na haartransplantatie

Vooral de eerste paar dagen is het van belang dat het ontvangst gebied niet in contact komt met iets. Een goede slaaphouding na een haartransplantatie is om op je rug te gaan liggen. Vind je dat lastig? Wij voorzien je graag van een nekkussen, zodat je met meer zekerheid in deze houding blijft liggen.

Sporten na een haartransplantatie

Na 1 week kan je weer licht gaan sporten, zoals fietsen of hardlopen. Na 2 weken kun je alle sporten weer uitoefenen.

Wanneer aan het werk na een haartransplantatie?

Wij adviseren om de eerste dagen na de transplantatie het wat rustiger aan te doen, Vooral als je zwaar fysiek werk verricht is het van belang dat je de eerste dagen het aanraken van het hoofd en/of het kunnen stoten vermijd.

Wanneer begint het haar te groeien?

Ongeveer na 3 tot 4 maanden begint het eerst nieuwe haar te groeien. Het echte eindresultaat zul je na 9 tot 12 maanden bereiken.

Hoe kan de haargroei worden bevorderd?

Een goede behandeling maakt verschil in de herstelperiode van een haartransplantatie. Bij Beauclinic investeren we in onze technieken om het herstel te bevorderen. Bij de uitvoering van een haartransplantatie maken we gebruik van het Vital Grow groeivloeistof om de haarwortels te beschermen. Ook voeren we een haarverbetering uit om de haren verder te versterken. Zo verliezen de haren minder kracht en genieten cliënten sneller van hun nieuwe kapsel.

Meer vragen over haartransplantaties?

Heb je na het lezen van deze pagina alsnog een vraag over het herstel na een haartransplantatie? Neem gerust contact met ons op. Wij beantwoorden al je vragen graag. Bekijk ook andere veelgestelde vragen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×