ArtikelenHoe bescherm je een kalende hoofdhuid het best tegen de zon?

Hoe bescherm je een kalende hoofdhuid het best tegen de zon?

Haar op ons hoofd is niet alleen maar ‘mooi’, het is ook functioneel. Van origine is dat dan ook waar ons haar voor bedoeld is, ter bescherming van tere zones. Onder andere tegen schadelijke stralen van de zon. Deze kunnen zorgen voor verbranding van de huid, maar ook voor huidveroudering.

Op lange termijn kunnen zelfs huidziekten ontstaan. Heb je last van kalende plekken dan zijn er een aantal manieren om je toch goed te beschermen tegen de negatieve effecten van zonnestralen. Hier een aantal handige zomerse tips op een rijtje:

  1. Hoofddeksel
    Een hoedje of een pet is het meest voor de hand liggend én heel praktisch. Zorg er voor dat je altijd een hoofddeksel in je tas hebt, een petje vouw je bijvoorbeeld zo op. Je hebt hoofddeksels in alle soorten en maten en hele modieuze modellen. Pas wel op bij een hoedje dat er geen gaatjes in zitten, anders verbrand je plaatselijk alsnog.
  2. Zonnebrand – vloeibaar
    Ook kun je op kalende plekjes zonnebrandcrème aanbrengen. Er zijn tal van soorten verkrijgbaar vandaag de dag die zorgen voor een goede, langdurige bescherming zonder een zichtbaar wit laagje achter te laten én zonder vettige glans. Minimaal factor 30 (medium bescherming) is het advies, want de zon brandt pal bovenop het hoofd. En dan om de twee uur insmeren. Begin met aanbrengen een half uur voor het zonnebaden. Een goed product is Biodermal Matterende Zonnefluïde; dun, vloeibaar en glimt niet.
  3. Zonnebrand – in poedervorm
    Een andere vorm van zonnebrand is zonbescherming in poedervorm. Dit matteert en zorgt er dan ook voor dat kalende plekken niet ongewenst glimmen (het zogenaamde ‘glimmende biljartbal effect’ willen we natuurlijk vermijden). Je kunt de twee ook combineren, gebruik eerst vloeibaar en daarna een touch-up met de poeder. Bijvoorbeeld: Jane Iredale Powder Me, met SPF 30 en een handige spons-applicator.

Let op! Ook wanneer je in de schaduw zit of tijdens een bewolkte dag kan je huid zonneschade oplopen. Dagelijks beschermen tegen de zon kan dus nooit kwaad.

Na de haartransplantatie

Minimaal tot 4 maanden na de behandeling is het beste om het behandelde gebied uit de zon te houden, deze zone is namelijk heel gevoelig voor invloeden van buitenaf. Het verbrandt sneller, verkleurt sneller en het resultaat (met name de hoofdhuid) kan op deze manier minder mooi worden. Ook na deze periode is het zaak om de huid goed te beschermen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×