ArtikelenHoe snel groeit haar? En hoe kun het sneller laten groeien?

Hoe snel groeit haar? En hoe kun het sneller laten groeien?

Hoe snel kan haar bij mensen groeien? En wat kun je doen om dit proces te bevorderen? Vooral de laatste vraag krijgen we vaak van mensen die een haartransplantatie overwegen. Het is natuurlijk heel fijn als je na de behandeling snel weer kunt genieten van je nieuwe volle haardos. In dit artikel gaan we daarom in op de feiten en (on)mogelijkheden op het gebeid van haargroei.

Hoe snel groeit haar?

Gemiddeld groeit het haar van een mens zo’n één centimeter per maand. Maar dat is niet altijd zo. Hoe snel je haar groeit hangt af van best veel factoren, zoals stress, voeding, hormonale veranderingen, verzorging en leeftijd. Ook de fase van de haarcyclus waarin een haar zich bevindt, heeft invloed op de hoeveelheid groei. 

De haarcyclus

De cyclus van een haar begint met de groeifase. Daarna komt de overgangsfase en de cyclus eindigt met de rustfase. Aan het einde van de rustfase valt het haar uit. De groeifase duurt 2 tot 6 jaar, de overgangsfase 1 tot 3 weken en de rustfase 1 tot 3 maanden. Gemiddeld bevindt 90% van je haar zich in de groeifase, de overige 10% groeit dus niet of valt uit. 

Kun je je haar sneller laten groeien?

Op sommige groeifactoren heb je geen invloed. Zo zal je haar minder snel gaan groeien naarmate je ouder wordt. En ook hormonale schommelingen heb je niet in de hand. Maar aan andere factoren, zoals de hoeveelheid stress en de verzorging van je haar, kun je natuurlijk wel zelf iets doen. Stress heeft wel degelijk invloed op hoe snel je haar groeit. Sterker nog, het kan zorgen voor meer haaruitval. En dat is natuurlijk het laatste wat je wilt na een haartransplantatie. Lees meer over stress en haaruitval

Tips en adviezen op het gebied van verzorging:

  • Kam je haar zo voorzichting mogelijk. Na een haartransplantatie mag je je haar overigens gewoon kammen, maar vermijd het getransplanteerde gebied in de eerste periode. 
  • Geef je hoofdhuid regelmatig een massage. Dit zorgt voor een betere doorbloeding en stimuleert de haargroei.
  • Gebruik kwalitatieve verzorgingsproducten.
  • Probeer je haren niet elke dag te wassen. Dit droogt je haar en hoofdhuid uit, waardoor je haar minder snel zal groeien.

Verder kun je haar sneller laten groeien en haaruitval voorkomen door te letten op je voeding. In het blog Vitamines tegen haaruitval: 6 essentiële haarvitamines en mineralen vertellen we je meer over dit onderwerp. 

Haarverbetering (receptorbehandeling)

Helaas bestaat er geen gouden tip om je haar sneller te laten groeien. Maar als je je haar gezond en in goede conditie houdt, zal dit zeker bijdragen aan een betere haargroei. Wil je je haren een keer een extra energieboost geven? De receptorbehandeling van Beauclinic zorgt voor sterkere en gezonde haarwortels, de basis van mooi en gezond haar. 

Meer informatie over deze behandeling?  Plan dan een vrijblijvend adviesgesprek. Hierin analyseren we je haarsituatie en vertellen we je wat de recepterbehandeling jou kan brengen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×