ArtikelenHoeveel haartransplantatie behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel haartransplantatie behandelingen zijn er nodig?

Hoeveel behandelingen zijn er nodig voor een goed resultaat? Het liefst wil je natuurlijk in één behandeling klaar zijn, maar dit geeft niet altijd het beste resultaat.

Een vraag die we van veel mensen krijgen is hoeveel haartransplantatie behandelingen er nodig zijn voor een goed resultaat. Een eenduidig antwoord op deze vraag is moeilijk te geven, omdat het aantal haartransplantaties dat je nodig hebt erg van persoon tot persoon verschilt. Maar er zijn wel wat richtlijnen die je aan kunt houden.

Een of meerdere haartransplantaties?

Het antwoord op de vraag hoeveel haartransplantatie behandelingen je nodig hebt hangt voornamelijk van twee factoren af:

  1. Het te behandelen inplantatiegebied
    Wil je alleen je haarlijn laten opvullen, of heb je een vrijwel volledig kaal hoofd dat je behandeld wil hebben? In het eerste geval is een enkele haartransplantatie voldoende, terwijl de behandeling van een groter gebied zeker 2 of 3 behandelingen vergt.
  2. Het aantal grafts dat in een behandeling geplaatst kan worden
    Per cm2 kunnen in één behandeling 30-35 donorharen geplaatst worden. De dichtheid kan bij een tweede sessie indien nodig verhoogd worden naar gemiddeld 50 grafts per cm2. Of een enkele behandeling voldoende is hangt af van jouw eigen wensen, de eigenschappen van het haar (dik, krullend haar geeft bijvoorbeeld een vollere uitstraling dan dun en sluik haar) en de kleur van het haar (donker haar geeft een groter contrast met de hoofdhuid).

Periode tussen haartransplantatie behandelingen

Heb je samen met onze specialisten besloten dat in jouw geval meer behandelingen nodig zijn? Houd er dan rekening mee dat er tussen de behandelingen door een wachttijd van ongeveer 4 maanden nodig is. De hoofdhuid en het geïmplanteerde haar heeft deze tijd nodig voor een eerste herstel.

Vragen over een haartransplantatie of een afspraak maken?

Zoals gezegd is het aantal benodigde haartransplantaties erg persoonsgebonden. Ben je benieuwd naar de beste behandeling voor jouw situatie? Maak dan een afspraak. Het eerste adviesgesprek is altijd gratis.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×