ArtikelenIconische herenkapsels door de jaren heen

Iconische herenkapsels door de jaren heen

Vele populaire herenkapsels die wij vandaag de dag in ons straatbeeld zien, zijn ontstaan door een wereldster die een heel kenmerkend kapsel had.

Inspiratie voor velen tijdens een bezoek aan de kapsalon, toen en nu nog altijd. Een aantal iconische herenkapsels op een rijtje:

James Dean

De grootmeester van de ‘coole look’. Zijn kapsels en zijn verschijning zijn misschien nog bekender dan zijn films. Van zijn kuif tot wat langere kapsels, allen hebben nog altijd invloed . Zelfs meer dan 60 jaar later is hij een stijlvoorbeeld voor velen.

Elvis Presley

Deze rock & roll ster liet zich inspireren door de kuif van James Dean in zijn beginnerjaren. In de loop van de tijd wist hij zich te ontwikkelen door er zelf een rock & roll touch aan toe te voegen. Hij liet het dan ook wat meer groeien dan zijn tijdgenoten.

Keith Richards

Een man gezegend met een volle bos met haar. De nonchalante look is zowaar uitgevonden door hem. Lang, naar voren gekamd, met een ‘pony’ – heel 60’s fashion.

George Clooney

Met zijn charme én goede kapsels heeft dit hedendaagse icoon vanaf de jaren ’90 de harten gestolen van vrouwen over de hele wereld. Veel heren namen een voorbeeld aan hem, de zijscheiding is sindsdien weer helemaal terug van weggeweest.

Bob Marley

Met zijn muziek en relaxte uitstraling heeft hij veel mensen geraakt en beïnvloed, zo ook met zijn kapsel. Mannen met elke etnische achtergrond besloten dreadlocks te nemen, iets wat nu (in verschillende subculturen) nog veel is terug te vinden.

David Beckham

De een vindt hem een metroman, de ander gewoon een man die zich goed verzorgd. Als er iemand is die ontzettend vaak zijn haarstijl verandert, is het wel voetbalsuperster David Beckham. Zijn uiterlijk heeft hem dan ook geen windeieren gelegd. Met een kleding en parfumimperium naast zijn voetbalcarrière timmert hij hard aan de weg.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×