ArtikelenInhammen bij vrouwen: wat kun je eraan doen?

Inhammen bij vrouwen: wat kun je eraan doen?

Inhammen kennen we vooral bij mannen. Maar ook vrouwen kunnen deze krijgen. Heb je als vrouw last van inhammen? Dan kun je deze vaak nog wel enigszins verbergen met je eigen haar. Maar bij elke vlaag wind ben je toch bang dat de inhammen zichtbaar worden. Bij Beauclinic gunnen we je een leven zonder deze onzekerheid! Want ook voor inhammen in het haar van de vrouw zijn goede oplossingen beschikbaar. Met én zonder ingreep. In dit blog vertellen we je hier meer over.

Wat is de oorzaak van inhammen?

Inhammen zijn plekken aan de haargrens, net boven de slaap, waar geen of weinig haar meer groeit. Inhammen worden ook wel aangeduid als een ‘terugtrekkende haargrens’. Inhammen ontstaan vaak als je wat ouder wordt en zijn vaak een (eerste) teken van androgene of erfelijke kaalheid. Bij vrouwen blijft het vaak bij inhammen, bij mannen is de kans groot dat ook de kruin uiteindelijk kaal wordt. Of je als vrouw last krijgt van inhammen is dus meestal erfelijk bepaald. Maar de oorzaak van inhammen van de vrouw kan ook hormonaal zijn. Zo krijgen veel vrouwen direct na de bevalling te maken met haaruitval en zogenaamde ‘mama inhammen’. 

Inhammen verbergen

Als vrouw heb je meerdere mogelijkheden om inhammen te verbergen. Veel vrouwen hebben lang haar dat, los gedragen, over de inhammen valt waardoor deze minder zichtbaar zijn. Andere opties om je inhammen te verbergen zijn je haar in een donkere tint verven en een korter kapsel nemen. Donker haar is beter zichtbaar dan blond haar en een kort(er) haar kan makkelijker over de inhammen gestyled worden. 

Om je haar een boost te geven en haaruitval verder tegen te gaan adviseren we ook altijd om te controleren of je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Een permanente oplossing voor inhammen bij vrouwen

Alle bovengenoemde opties helpen je natuurlijk niet echt af van die vervelende inhammen. Een permanente oplossing kan alleen bereikt worden met een andere behandeling.

In het eerdere blog ‘haaruitval bij vrouwen, oorzaken en oplossingen’, lieten we vrouwen al zien dat er ook voor de lange termijn oplossingen bestaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een receptor-haarverbetering behandeling of een haartransplantatie speciaal voor vrouwen.

Wil je af van je inhammen? Plan een vrijblijvende afspraak

Bij Beauclinic maken we gebruik van de nieuwste technieken op het gebied van haarverbetering. Een team van ervaren artsen staan voor je klaar.

Het eerste adviesgesprek is altijd gratis. Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak, dan kijken we samen naar hoe we jou het best kunnen helpen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×