ArtikelenFeit of fabel: een haartransplantatie is pijnlijk

Feit of fabel: een haartransplantatie is pijnlijk

Als het gaat om haartransplantaties, bestaan er best wat misvattingen. Een veelvoorkomende bewering is dat een haartransplantatie pijnlijk is. Maar is dat wel echt zo?

In dit artikel gaan we dieper in op dit onderwerp, zodat je een beter idee krijgt van wat je kunt verwachten.

Wat gebeurt er tijdens een haartransplantatie?

Een haartransplantatie is een medische ingreep waarbij haarzakjes van het donorgebied worden verplaatst naar het ontvangstgebied, ofwel de plek waar geen of weinig haar meer groeit. Bij Beauclinic maken we gebruik van de FUE-methode. Bij deze methode maken we met een holle naald de groepjes haarwortels in het donorgebied stuk voor stuk los. Hierna worden ze met een pincet uit de hoofdhuid gehaald en vervolgens geïmplanteerd in het ontvangstgebied. Dit wordt gedaan door kanaaltjes te maken waarin de haarwortels (wederom stuk voor stuk) kunnen worden geïmplanteerd.

Pijnreductie door verdoving

Een cruciaal aspect van haartransplantaties is de verdoving. Plaatselijke verdoving wordt gebruikt om het donorgebied en het ontvangstgebied te verdoven. Dit betekent dat de haartransplantatie zelf niet pijnlijk is. Hoewel er enige mate van ongemak kan zijn, is dit over het algemeen goed te verdragen.

Pijn na de ingreep

Na de haartransplantatie volgt een herstelperiode. Gedurende deze periode is het belangrijk om de instructies van de chirurg nauwgezet op te volgen. Het is mogelijk dat je enige mate van ongemak ervaart, zoals jeuk, zwelling of tijdelijke gevoelloosheid. Dit zijn normale reacties van het lichaam en deze zullen na verloop van tijd verdwijnen. Het is zeldzaam dat patiënten ernstige pijn ervaren tijdens het herstelproces.

Bekijk de ervaring van Ferry

Niemand kan je beter vertellen over mogelijke pijn dan iemand die een haartransplantatie heeft ondergaan. Kijk mee tijdens de haartransplantatie van Ferry bij Beauclinic.

Dus, is een haartransplantatie pijnlijk?

Op basis van de beschikbare informatie en onze jarenlange ervaring kunnen we concluderen dat de bewering “een haartransplantatie is pijnlijk” een fabel is. Hoewel je wat ongemak kunt ervaren, is dit vrijwel altijd mild van aard. Natuurlijk ervaart elke patiënt een haartransplantatie anders, maar over het algemeen is er geen sprake van pijn.

Meer weten?

Overweeg je een haartransplantatie? Laat je dan goed adviseren. In een vrijblijvend adviesgesprek informeren we je tot in detail over de procedure, mogelijke bijwerkingen en wat je kunt verwachten tijdens het herstel.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×