KlantervaringenCorrie durft weer zonder haarstuk door het leven te gaan
Vrouw

Corrie (67) durft weer zonder haar haarstuk door het leven te gaan

Het begon met een bezoek aan de kapper, toen Corrie plotseling werd geconfronteerd met rode ronde plekjes op haar hoofdhuid. Haar haar was nog niet uitgevallen, maar er was duidelijk iets mis.    

foto van Corrie
Dun haar

Haaruitval door een auto-immuunziekte

Corrie ging naar haar huisarts. Die vermoedde roos en gaf haar een middeltje, maar dit hielp niet. De dermatoloog had ook geen onmiddellijke antwoorden. Na een pijnlijke periode van onzekerheid bleek Corrie te lijden aan CDLE (chronische discoïde lupus erythematosus), een auto-immuunziekte. Dit is een vorm van PCA (primaire cicatriciële alopecie) net als FFA (frontale fibroserende alopecia). Haar haar begon hierdoor geleidelijk uit te vallen.

“Ik heb mijn eigen ik weer een beetje teruggevonden, en ik ben meer oké met mijn eigen situatie.’’

Leven met haaruitval

Corrie leerde leven met haar haaruitval. Ze kamde haar haar zorgvuldig en zette het vast met speldjes. Desondanks was Corrie bang dat haar haar een andere kant op zou waaien en mensen haar kale plekken zouden zien. Uiteindelijk besloot Corrie daarom zelfs om een haarstuk te dragen, al zat dat niet erg comfortabel.

De eerste haartransplantatie

Nadat haar ziekte na enkele jaren stabiel was, besloot Corrie dat het tijd was om het roer om te gooien. Ze vond Beauclinics en zei vastberaden: ‘We gaan ervoor’. Ze zette alles op alles om haar haar, al dan niet maar voor een deel, op de kale plekken terug te krijgen.

In januari 2021 onderging ze haar eerste haarsparende haartransplantatie bij Beauclinic. Ze vond het spannend, maar de zorgzame mensen in de kliniek stelden haar gerust. ‘De mensen bij Beauclinic zijn heel erg vriendelijk en zorgden dat ik mij geen moment opgelaten voelde. Ze gaven goede adviezen en waren tegelijkertijd echt een luisterend oor’, vertelt Corrie.

‘Ik zag er eerst heel erg tegenop om de hele dag op “zo’n bank” te moeten liggen, maar dat viel mee. Ik kreeg een pilletje waar ik rustig van werd en de behandeling was vrijwel pijnloos. ’S ochtends haalden ze de haartjes eruit. Daarna ging ik lunchen en na de lunch plaatsten ze de haartjes terug. De lunch was dus een fijne break.’

De spiegel van herstel

Een week na de haartransplantatie mocht Corrie haar haar weer wassen, en langzaam maar zeker verdwenen de korstjes en begonnen nieuwe haartjes te groeien. Corrie keek dagelijks vol spanning in de spiegel om te zien hoe haar haar zou herstellen.

Laatste loodjes

Inmiddels heeft Corrie drie haartransplantatie behandelingen gehad. ‘De voorkant van mijn haar is al heel erg verbeterd. De achterkant vereist nog wat werk. We gaan nu, in januari 2024 met mijn vierde en laatste behandeling, focussen op een plekje dat mij heel erg stoort,” vertelt ze vastberaden. ‘Ik hoop dat dit laatste stukje mooi wordt en dan ben ik erg tevreden met het resultaat.’

Cover voor
Cover voor

Met zelfvertrouwen en zonder haarstuk

Het is voor Corrie niet gemakkelijk om in woorden uit te drukken wat deze behandelingen voor haar hebben betekend. Ze vond haar zelfvertrouwen terug en durft weer zonder haarstuk door het leven te gaan. ‘Ik heb mijn eigen ik weer een beetje teruggevonden, en ik ben meer oké met mijn eigen situatie.’

Om haar resultaten te behouden, ondergaat Corrie om de drie maanden een haarverbetering. Hierbij injecteren ze bloedplaatjesrijk plasma in de hoofdhuid waardoor de haarzakjes en haren sterker worden. ‘Ik hoop dat het daardoor ook in de toekomst beter blijft gaan met mijn haar.’

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×