KlantervaringenHoe Rose (72) haar haarverlies aanpakte
Vrouw

Hoe Rose (72) haar haarverlies aanpakte

Voor Rose begon het allemaal met dunner wordend haar. Maar het probleem ging verder dan dat. Haar benen vertoonden geen haargroei meer, de donshaartjes op haar armen waren verdwenen en haar wenkbrauwen waren ook niet gespaard gebleven. Aanvankelijk schreef ze dit toe aan het natuurlijke proces van ouder worden. Het was pas toen haar dochter ook last kreeg van haaruitval en werd gediagnosticeerd met Frontal Fibrosing Alopecia (FFA), dat Rose besefte dat zij dezelfde aandoening had.

resultaat rose na haartransplantatie
Dun haar

De beslissing om een haartransplantatie te ondergaan

Rose: ‘Ik heb lang getwijfeld of ik op mijn leeftijd nog wel een haartransplantatie moest ondergaan. Er zijn zoveel mensen van mijn leeftijd met dunner wordend haar. Moet ik het niet gewoon accepteren?’ Toch besloot Rose, zoals ze zelf zegt, de stoute schoenen aan te trekken en een haartransplantatie te willen doen. ‘Buiten in de wind lopen vond ik niet fijn. Ik was altijd heel bewust met mijn haar bezig. Ik moest altijd een mutsje, sjaaltje of haarband dragen.’

“Ik voelde me toch fijner bij Beauclinic waar ze echt gespecialiseerd zijn in haartransplantaties.’’

Ze startte haar zoektocht naar een haartransplantatiekliniek. ‘Ik keek eerst naar een kliniek bij mij in de buurt. Die bood niet alleen haartransplantaties maar ook borstoperaties en andere behandelingen aan. Ik voelde me toch fijner bij Beauclinic waar ze echt gespecialiseerd zijn in haartransplantaties. Het was wel een eindje rijden maar dat had ik ervoor over’, aldus Rose.

De ervaring van de haartransplantatie

De dag van de transplantatie verliep soepel en ontspannen voor Rose, dankzij het professionele en vriendelijke team van Beauclinic. ‘Alles verliep vlotjes’, zegt Rose. ‘De prikken voor de verdoving waren erg onaangenaam, maar daarna heb ik helemaal geen pijn gehad. Ze hebben bij mij 1500 grafts gezet voor een mooi maar natuurlijk resultaat.’

Het herstelproces en het resultaat

Het herstel na de transplantatie vereiste geduld, maar Rose was tevreden met de eerlijke informatie die ze had gekregen van Beauclinic over wat ze kon verwachten. ‘Er werd gezegd dat er best wel wat haartjes weer konden uitvallen. Bij mij vielen er gelukkig maar heel weinig haartjes uit. Ik maakte veel gebruik van de producten die ik van Beauclinic had meegekregen: een spuitbus tegen de jeuk en een zalfje als ontsmettingsmiddel.’ Naarmate de tijd verstreek, begon Rose haar nieuwe haargroei te zien en voelde ze zich geleidelijk aan vrijer. Ze hoefde niet langer continu bezig te zijn met haar dunner wordende haar en kon weer zonder muts naar buiten.

Een boodschap van Rose

Rose’s advies aan andere vrouwen die soortgelijke haarproblemen ervaren, is om niet te aarzelen om hulp te zoeken en te onderzoeken wat de oorzaak is van de haaruitval. Net zoals zij ontdekte, hoeft leeftijd niet altijd de reden voor haaruitval te zijn. Het verhaal van Rose illustreert niet alleen de uitdagingen van haarverlies bij vrouwen op oudere leeftijd, maar ook de kracht van het vinden van een oplossing die bij je past. Met de juiste kennis en ondersteuning kunnen haarproblemen worden aangepakt en overwonnen.

Resultaat van Rose

Bekijk de voor- en na foto’s van de haartransplantatie van Rose.

BeforeAfter
BeforeAfter
×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×