ArtikelenKrijg je meer haargroei door te scheren?

Krijg je meer haargroei door te scheren?

Wij krijgen weleens de vraag of het waar is dat de haargroei toeneemt en donkerder wordt door regelmatig scheren. Dit leggen we je graag uit.

Onlangs heeft dermatologisch onderzoek aangetoond dat meer haargroei na scheren een fabeltje is, nadat de eerste onderzoeken naar dit gerucht al in 1928 waren afgerond. Gezonde haarcellen bevinden zich immers onder de huid, een stukje haar dat door een scheerapparaat niet wordt aangetast. Er zijn wel verklaringen te geven voor het ontstaan van dit gerucht.

Zomers scheren

Doordat veel vrouwen zomers actiever scheren dan ’s winters, lijkt het soms alsof het geschoren haar sneller terug groeit. Dat is echter niet zo: de hogere tempraturen beïnvloeden zomers de haargroei. De bloedcirculatie is dan sneller, wat de voeding van de haargroei verbetert.

Geschoren haar komt donkerder terug

Dat het haar donkerder terugkomt is ook niet waar. U krijgt die indruk doordat de nieuwe haartjes nog geen zonlicht hebben gezien wanneer ze naar boven komen. Bovendien zijn ze nog niet in aanraking geweest met water en zeep. Na ongeveer twee weken, zijn de haartjes genoeg blootgesteld aan deze invloeden en worden ze weer lichter van kleur.

Wanneer neemt de haargroei wel toe?

Alleen door het gebruik van medicijnen die de haargroei stimuleren en door hormonale veranderingen kan de haargroei toenemen. Als u dus in uw pubertijd uw baard of beenhaar fanatiek hebt geschoren en vervolgens meer haartjes terugkreeg, is dit het gevolg van hormonale verandering en niet van het overmatig verwijderen van de haren.

Haargroei wordt minder

Hierboven schrijven we dat scheren geen invloed op de haren heeft. Echter heeft het epileren van de haren wel gevolgen voor de haargroei. Als u het haar namelijk te regelmatig epileert, blijkt dat sommige haren niet meer terug willen komen. Vooral bij de wenkbrauwen is dit een vaker gezien verschijnsel.

Wenkbrauwtransplantatie

Kaal worden op de benen zien vrouwen vaak liever wel dan niet, maar een gebrek aan wenkbrauwen is zeer bepalend voor het uiterlijk en dan met name de gezichtsuitdrukking. Beauclinic voert wenkbrauwtransplantaties uit waarbij haren van uw achterhoofd naar uw wenkbrauwen getransplanteerd worden. Deze getransplanteerde haren mag u vervolgens knippen. Ze groeien immers zoals het normale haar op uw achterhoofd dat doet. Omdat we de haartjes in de juiste richting transplanteren en we een vorm aanmeten die bij u gezicht past, hoeft u bovendien niet meer te epileren.

Ben ik geschikt voor een haartransplantatie?

Dat is de vraag die wij voor je beantwoorden tijdens een persoonlijk adviesgesprek. Neem contact op om een gratis afspraak in te plannen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×