ArtikelenMicro haarpigmentatie of haartransplantatie?

Micro haarpigmentatie of haartransplantatie?

Heb je last van haaruitval en kaalheid en wil je hier iets aan laten doen? Veel mensen twijfelen tussen micro haar pigmentatie (MHP) en een haartransplantatie. In dit artikel vergelijken we beide behandelmethodes en zoomen we in op de voor- en nadelen.

Beide behandelingen geven mooie resultaten, maar hebben ook zo hun nadelen. Alleen door een goede afweging kun je de keuze maken die het best bij jou past.

Wat is micro haar pigmentatie?

Micro haar pigmentatie wordt ook wel een ‘stoppeltattoo’ genoemd. De naam zegt het al: je kunt het vergelijken met het zetten van een tatoeage. Tijdens een MHP behandeling wordt er een speciaal pigment in de hoofdhuid aangebracht met hele fijne naaldjes, waardoor een egaal stoppeleffect gecreëerd wordt. Het haar lijkt hierdoor optisch dikker en oneffenheden, zoals kale plekjes of littekens, kunnen hiermee prima verhuld worden.

Hoe werkt een haartransplantatie?

In tegenstelling tot micro haar pigmentatie werkt een haartransplantatie met echt haar. Haarzakjes uit de haarkrans (het donorgebied) worden verplaatst naar het gewenste ontvangstgebied. Vandaag de dag is FUE (Follicular Unit Extraction) een van de meest uitgevoerde behandelingen. Hierbij worden de haren één voor één uit het donorgebied gehaald waardoor de kans op littekenvorming minimaal is. Een goede, nieuwe ontwikkeling is de NC Technology, een groeivloeistof waarin de haren worden gelegd alvorens ze worden geïmplanteerd, zodat ze gezond blijven. Het percentage haren dat succesvol weer gaat groeien is significant hoger dan wanneer de NC Technology niet wordt toegepast.

Wat zijn de voor- en nadelen van MHP versus haartransplantatie?

Een voordeel van micro haar pigmentatie ten opzichte van een haartransplantatie is dat het snel resultaat geeft en de herstelperiode korter is. Ook is een MHP behandeling minder kostbaar dan een haartransplantatie. De stap naar MHP is voor veel mensen hierdoor sneller gemaakt. Maar toch heeft deze behandelmethode ook zo zijn nadelen. Zo zal een MHP behandeling nooit leiden tot een vollere haardos. Het is een optische verbetering, maar je zult je haar altijd gemillimeterd moeten houden om het effect te blijven zien. MHP is in principe blijvend, maar kan in de loop van de jaren wel wat vervagen. Kies je voor een echte haartransplantatie, dan krijg je met zekerheid een vollere haardos, gewoon met je eigen haar. Het resultaat is heel natuurlijk, je krijgt er je oude vertrouwde look weer volledig mee terug! De behandeling en herstelperiode van een haartransplantatie duren wat langer, maar met de juiste voorzorgsmaatregelen kun je in no-time gewoon weer alles doen.

Kom jij in aanmerking voor een haartransplantatie?

Dat is de eerste vraag die wij beantwoorden tijdens een adviesgesprek. Niet iedereen is namelijk geschikt voor een haartransplantatie. Alleen als de haarkrans van goede kwaliteit is, is een haartransplantatie mogelijk. Is een haartransplantatie geen optie voor jou? Dan kan een MHP behandeling een goed alternatief zijn.

Gratis adviesgesprek

Wil je meer informatie over een haartransplantatie en ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op voor het inplannen van een gratis adviesgesprek.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×