Over BeauclinicJezelf mooier maken kan lelijk uitpakken

Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken

Een geslaagde behandeling begint bij een goede arts

In de nieuwe reclamecode van de Nederlandse Stichting voor de Esthetische Geneeskunde (NSEG) wordt bovenstaande slogan benadrukt. De slogan is ontwikkeld door Minister Edith Schippers van Volksgezondheid en waarschuwt tegen de gevaren van cosmetische behandelingen en plastische chirurgie. Alle aanbieders hiervan moeten deze slogan duidelijk communiceren bij iedere vorm van promotie van cosmetische geneeskunde.

Waarom deze slogan?

Een goede arts is toch de basis van een goede behandeling? Helaas is het niet zo eenvoudig. Iedere arts is bevoegd om medische ingrepen te verrichten, ook op cosmetisch gebied. De bekwaamheid dient echter te worden aangetoond middels opleiding, ervaring en nascholing. Medisch specialisten mogen op hun vakgebied als bevoegd en bekwaam worden verondersteld, maar de cosmetische geneeskunde is een nieuw vakgebied, waar inmiddels veel artsen van verschillende disciplines in werkzaam zijn. En daar zit het probleem, omdat daar ook niet bekwame artsen tussen zitten.

Veiligheid van mensen

De minister van volksgezondheid komt ook met maatregelen om de veiligheid van mensen die cosmetische behandelingen of plastische chirurgie ondergaan beter te beschermen. Voorlichting aan consumenten, regels voor artsen en klinieken en het toezicht door de overheid worden hierbij benadrukt. Zo is op de website van de rijksoverheid informatie voor consumenten te vinden over cosmetische ingrepen en krijgt de Inspectie voor de Gezondheidszorg krijgt meer mogelijkheden om toezicht te houden op de cosmetische sector.

Bij Beauclinic staan wij hier vierkant achter

Ook een haartransplantatie is een cosmetische ingreep waar risico’s aan verbonden zijn. Deze risico’s zijn alleen te minimaliseren door een kwalitatief hoogwaardige cosmetische behandeling die uitgevoerd wordt door een goed opgeleide arts.

Cliënten die bij ons op een consultgesprek komen, moedigen wij ook aan om niet alleen naar de prijs te kijken van de verschillende klinieken, maar juist naar de verschillende behandelaars, de verschillende behandelmethoden en technieken. Onafhankelijke websites zoals www.kliniekervaringen.nl kunnen hierbij ondersteunen.

Wat is belangrijk in de keuze voor een haartransplantatiekliniek

  • Check of de behandelend arts lid is van een beroepsvereniging voor cosmetisch artsen (NVCGNCVP of ISHRS). Indien de arts geen lid is van de beroepsvereniging controleer dan of deze persoon staat ingeschreven in het BIG register. Zo niet, meld dit dan bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
  • Bekijk de website van de kliniek. Hier vindt je als het goed is informatie over de behandelaars, behandelmethoden en -technieken.
  • Maak een persoonlijke afspraak voor een consult- of adviesgesprek in de kliniek. Dit is een goede kennismaking met de kliniek, de behandelaar en de manier van werken. Bereid dit gesprek ook goed voor, zodat je zelf goede vragen kunt stellen om zo voldoende informatie te krijgen over een behandeling of behandelaar. Informeer ook naar het voor- en na traject van een behandeling en niet alleen naar de behandeling zelf. Goede zorg, ondersteuning en service voor en na de ingreep is ook erg belangrijk.
  • Kwaliteit heeft een prijs. Staar je dus niet blind op hoge kortingen of zeer lage prijzen van een cosmetische behandeling.
  • Raadpleeg onafhankelijke ervaringssites zoals www.kliniekervaringen.nl om een goed beeld te krijgen van een kliniek.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×