ArtikelenFabel of feit? Shampoo tegen haaruitval werkt dat echt?

Fabel of feit? Shampoo tegen haaruitval werkt dat echt?

Dagelijks worden we overspoeld met commercials op televisie die beweren dat hun shampoos haarverlies kunnen tegengaan. Met magische ingrediënten beloven ze de haarwortels te revitaliseren en haargroei te stimuleren. Maar hoe effectief zijn deze producten werkelijk? Laten we de feiten eens op een rij zetten.

Geen medische werking

Om direct ter zake komen: shampoos kunnen haarverlies niet verminderen. Een shampoo is in wezen een cosmetisch reinigingsproduct voor het haar en de hoofdhuid. De ingrediënten hebben geen medische werking en dringen niet diep genoeg door om de haarwortels te bereiken. Bovendien blijft de shampoo niet lang genoeg op de huid om actief haargroei te bevorderen. Radar heeft in 2021 aandacht besteed aan dit onderwerp en kwam ook tot deze conclusie. Lees hier hun bevindingen

Schade door verkeerd gebruik

Hoewel shampoos haarverlies niet verminderen, kan verkeerd gebruik ervan wel degelijk schadelijk zijn. Overmatig wassen en bepaalde chemische ingrediënten, zoals lauryl sulfate, kunnen het haar broos en breekbaar maken. Lees daarom altijd het etiket zorgvuldig voordat je een shampoo kiest.

Kijken naar de feiten

Bij Beauclinic richten we ons op de feiten en scheiden we ze van de fabels. Wat volgens ons echt werkt, zijn wetenschappelijk bewezen methodes, zoals het vermijden van stress, gezonde voeding en eventueel medicatie. Daarnaast kan een haartransplantatie een effectieve oplossing zijn voor haarverlies. Wil je meer weten over onze behandelingen en hoe we een persoonlijk behandelplan opstellen? Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×