ArtikelenFabel of feit? Shampoo tegen haaruitval werkt dat echt?

Fabel of feit? Shampoo tegen haaruitval werkt dat echt?

Op televisie komen dagelijks vele commercials voorbij met daarin shampoos die zouden werken tegen haaruitval. Met een tal van ‘magische’ ingrediënten zou de haarwortel weer zijn energie terugkrijgen en volop gaan groeien. Miljoenen shampoos zouden in de wereld al gekocht zijn door lotgenoten. Maar werken deze producten ook echt? Wij leggen het graag aan je uit.

Om direct met de deur in huis te vallen: shampoos kunnen haaruitval niet verminderen. Maar verkeerd gebruik van een shampoo kan het haar wel aantasten.

Geen medische werking

Laten we met het eerste onderdeel beginnen, het niet kunnen verminderen van de haaruitval. Een shampoo is een reinigingsproduct voor de haren en de hoofdhuid. Deze ingrediënten zijn cosmetisch en hebben dus geen medische werking. Zij zullen dus niet tot in de diepe huidlagen doordringen en de haarwortel bereiken om het beloofde resultaat te kunnen realiseren. Daarnaast zal de shampoo niet lang genoeg op de huid aanwezig zijn om actief de haargroei te stimuleren. Het wordt namelijk na een aantal seconden weer afgespoeld.

Haarverlies kan door het verkeerde gebruik van een shampoo wel ontstaan. Door te vaak het haar te wassen bijvoorbeeld. Ook bepaalde chemische ingrediënten in shampoos kunnen het haar broos en breekbaar maken, zoals lauryl sulfate. Lees dus daarom altijd eerst het etiket met de ingrediëntenlijst goed door voor je een shampoo aanschaft.

Kijken naar de feiten

Bij Beauclinic kijken wij naar de feiten, deze scheiden wij van de fabels. Wat volgens ons echt werkt, zijn wetenschappelijk bewezen methodes. Zoals het vermijden van stress, gezond eten en medicatie als finasteride en minoxidil. Een haartransplantatie kan ook een zeer mooi resultaat geven bij haarverlies, meer informatie over de behandelingen bij onze kliniek kun je hier lezen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×