ArtikelenFeit of fabel: moet ik rechtop slapen na een haartransplantatie?

Feit of fabel: moet ik rechtop slapen na een haartransplantatie?

Veel van de vragen die we over haartransplantaties krijgen gaan over de herstelperiode. Niet gek natuurlijk: je wilt graag weten wat je te wachten staat, niet alleen tijdens maar ook na de behandeling. Er is bijvoorbeeld vaak nog onduidelijk over de regels voor slapen na een haartransplantatie. In dit artikel geven we je inzicht in wat wel en niet kan en mag.

Om maar direct een fabel recht te zetten: rechtop slapen na een haartransplantatie hoeft gelukkig niet. Misschien zag je jezelf al nachtenlang in een stoel zitten en gebroken wakker worden? We kunnen je gerust stellen: dit is níet nodig.  Dat wil overigens niet zeggen dat je zonder ergens rekening mee te houden je bed in kunt duiken na een haartransplantatie. 

Slapen na een haartransplantatie: waar moet je wél op letten?

Bij Beauclinic raden we je aan om de eerste drie dagen na een haartransplantatie op je rug te slapen. Op die manier kunnen de getransplanteerde haren je kussen niet raken. Zou je wel op je zij gaan liggen, dan bestaat de kans dat de transplantaten loslaten. Ze zijn in dit stadium namelijk nog niet vergroeid met de hoofdhuid. 

Verder is het verstandig om een extra kussen te gebruiken, zodat je hoofd wat hoger ligt en de zwelling kan wegtrekken. Om te voorkomen dat je tijdens je slaap toch gaat draaien kun je een aantal extra kussens tegen je linker- en rechterzij aanleggen. 

Na de derde dag hoef je geen voorzorgsmaatregelen meer te nemen en kun slapen in de houding die je gewend bent. 

Meer vragen over het herstel na een haartransplantatie?

Wij begrijpen dat je weloverwogen de keuze voor een haartransplantatie wilt maken. En dat je waarschijnlijk veel vragen hebt. Neem voor meer duidelijkheid eens een kijkje op onze veelgestelde vragen pagina, of scroll door de andere artikelen over haartransplantaties. 

Natuurlijk mag je bij vragen ook altijd direct contact met ons opnemen. Of plan een gratis adviesgesprek: hierin vertellen we je vrijblijvend wat we voor je kunnen betekenen.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×