ArtikelenStimuleert een Dermaroller de haargroei op kale plekken?

Stimuleert een Dermaroller de haargroei op kale plekken?

De dermaroller, een populaire tool in de beauty-industrie om de huid te verbeteren. Verschillende huidproblemen kunnen hiermee worden verminderd, zoals acné en striae. De roller met minuscule naaldjes maakt kleine gaatjes in de huid. Door de zachtje prikkels tijdens het rollen, ontstaat er een reactie van de huid om zich te herstellen en te vernieuwen. Maar een dermaroller kan meer.

Kan een dermaroller de haargroei stimuleren?

Een belangrijke vraag is natuurlijk: Kan een dermaroller helpen om kale plekken tegen te verminderen? Bij uitdunning van het haar is het zeker een goede uitkomst. Het gebruik hiervan kan namelijk de hergroei van het haar stimuleren. De huid en ook de haarwortels worden (weer) actief als herstelreactie na het rollen. Daarnaast tonen recente onderzoeken aan dat het gebruik van een dermaroller voorafgaand aan de applicatie van een product, het product beter wordt opgenomen dan zonder. De onderzoeken zijn gedaan met Minoxidil, een haargroei bevorderend middel dat verkrijgbaar is bij de apotheek. Dus in combinatie met Minoxidil kan het dus zelfs een veel sterker effect geven.

Kies de juiste dermaroller

Bij het aanschaffen van een dermaroller is het zeer belangrijk te letten op het materiaal van de naaldjes. Aanbevolen wordt een titanium roller (of een ander materiaal met antibacteriële eigenschappen) te gebruiken voor keer op keer een hygiënische behandeling. Daarnaast is het zaak te letten op de grootte van de naaldjes. Een grootte van zo’n 0,5 mm is aan te bevelen, hierdoor gaan de naaldjes diep genoeg om een optimaal resultaat te geven, maar zullen ze de huid niet beschadigen.

Geen permanent effect

Wel wordt geadviseerd de roller voortdurend te blijven gebruiken. De terugkerende haargroei is namelijk een effect dat niet permanent zal zijn. Het moet dus bijgehouden worden. In dit geval is een haartransplantatie natuurlijk een gunstigere oplossing, dit resultaat is blijvend. Op iedere haar dat is getransplanteerd krijgt u levenslange zekerheid. We vertellen je daar graag meer over.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×