ArtikelenDe toekomst van haartransplantaties: nieuwe technieken en ontwikkelingen

De toekomst van haartransplantaties: nieuwe technieken en ontwikkelingen

2022 was een prachtig jaar met mooie resultaten op het gebied van haarverbetering en haartransplantaties. Tijd om een blik vooruit te werpen. Want de ontwikkelingen op het gebied van haartransplantaties staan alles behalve stil!

Constant wordt er gewerkt aan nieuwe haartransplantatie technieken en methodes voor een nog beter en verfijnder resultaat. In dit blog nemen we je mee in een aantal van deze nieuwe technieken. Heb je vragen over de mogelijkheden voor jou? Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.  

1. De DHI haartransplantatie

DHI staat voor Direct Hair Transplantation. Dit is een haartransplantatie methode waarbij met een speciale DHI Implanter elk haarzakje direct na het oogsten een voor een in de hoofdhuid kan worden geïmplanteerd. Er zijn geen incisies nodig zoals bij de FUE-techniek. Ook hoeft het haar niet geschoren te worden. Wel kost deze behandeling meer tijd en het maximale aantal grafts dat in een sessie kan worden geplaatst, is beperkt.

2. De haartransplantatie robot

Robotica heeft ook in de wereld van haartransplantaties zijn intrede gedaan. De Artas haartransplantatie robot is ontworpen om grafts te oogsten en terug te plaatsen. Ook 3-D modellering van de hoofdhuid kan door de robot worden uitgevoerd. Wij verwachten niet dat deze robot de menselijke expertise volledig gaat vervangen, maar het kan in de toekomst wel een waardevolle aanvulling gaan worden op ons werk. Op dit moment kent de Artas robot nog vele nadelen.

3. De FUE saffier techniek

Ook deze methode wordt gepromoot als de nieuwste techniek op het gebied van haartransplantaties. Het belangrijkste kenmerk ervan zijn de saffieren mesjes waarmee de behandeling wordt uitgevoerd. In een eerder blog besteden we hier al aandacht aan. Onze conclusie is dat deze techniek weinig voordelen biedt ten opzichte van de reguliere FUE-techniek. 

4. NC Technology

Beauclinic is de enige kliniek in Nederland die gebruik maakt van NC Technology. Deze toepassing maakt het mogelijk om haarwortels beter intact te houden. Dit zorgt voor een betere haargroei na de implantatie. Bovendien is het percentage haren dat succesvol weer gaat groeien significant hoger dan wanneer de NC Technology niet wordt toegepast. In Amerika worden soortgelijke technologieën al veelvuldig gebruikt.

5. NeoGraft techniek

NeoGraft-haarrestauratie is een semi-automatische versie van de FUE-methode. Door middel van staafjes en zuigkracht worden de donorharen geoogst. Vervolgens worden er incisies gemaakt waarin de haren worden geïmplanteerd in het ontvangstgebied. Dit is niet anders dan een reguliere behandeling. Het wegzuigen van de haren heeft echter wel een nadelig effect op de kwaliteit van de geoogste haren.

×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×