Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wij begrijpen dat je veel vragen hebt bij de overweging voor een haartransplantatie. Onderstaand geven wij antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Mocht je aanvullende vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

GA SNEL NAAR

Over de behandeling

Er zijn enkele zaken om rekeningen mee te houden voor een haartransplantatie. Deze zijn deels persoonlijk en maken we natuurlijk op tijd aan je duidelijk. Benieuwd naar een voorproefje, check dan ons blog: Wat moet ik doen ter voorbereiding op de haartransplantatie?

Dat is de eerste vraag die wij beantwoorden tijdens een adviesgesprek. Niet iedereen is namelijk geschikt voor een haartransplantatie. Alleen als de haarkrans van goede kwaliteit is, is een haartransplantatie mogelijk. Daarnaast speelt het verwachtingspatroon en de grootte van het ontvangstgebied een grote rol bij een haartransplantatie. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Vraag een gratis adviesgesprek aan.

Heb je een litteken op je hoofd waar geen haren groeien? Dan kunnen we hier mogelijk weer haren naartoe transplanteren. Vooraf moet in ieder geval goed bepaald worden hoe de huid van het litteken is. Tijdens een gratis adviesgesprek bespreken we de mogelijkheden.

De hamvraag! Waarom zou je een haartransplantatie laten uitvoeren? De redenen zijn voor iedereen persoonlijk, maar je kunt denken aan de volgende voordelen:

 • Je haalt zorgen weg die je voelt door (erfelijke) haaruitval;
 • Je hoeft niet langer elke dag lang te stoeien met je kapsel of haaruitval te camoufleren;
 • Je hebt weer keuzevrijheid in je kapsel zoals vroeger;
 • Je wint vertrouwen terug, waardoor je beter in je schoenen staat en weer meer durft te ondernemen;
 • Je kunt ook kleine imperfecties wegwerken (litteken) of een ietwat hoge haarlijn verlagen, zodat je je daar minder aan stoort wanneer je in de spiegel kijkt;
 • Daarbij is het goed om te weten dat bij zowel mannen als vrouwen een haartransplantatie mogelijk is.

Ook interessant: we zien dat de positieve gevoelens na een haartransplantatie zich doortrekken tot in de hele leefstijl. We horen van veel cliënten dat ze na een haartransplantatie gezonder zijn gaan leven. Ze sporten meer en letten beter op hun voeding. Zo blijkt wel dat zelfvertrouwen het beste in jezelf naar boven haalt.

Misschien denk je nu, waarom zou ik dan voor een haartransplantatie bij Beauclinic kiezen? Daarover lees je hier meer.

Doorgaans wordt de behandeling als niet pijnlijk ervaren. De behandeling is onder lokale verdoving. Alleen het te behandelen gebied wordt verdoofd.

In onderstaande video vertelt onze arts Freek over pijn tijdens de behandeling.

 

Een haartransplantatie met onze methode duurt doorgaans acht uur. In deze acht uur worden alle eerst alle haren stuk voor stuk uit het donorgebied gehaald en stuk voor stuk gesorteerd. Daarna worden de kanaaltjes gemaakt waar de haren in moeten worden geïmplanteerd en daarna worden de haren stuk voor stuk geïmplanteerd. Een heel karwei!

Er zijn een aantal vaste en optionele contactmomenten. Je kunt rekenen op het volgende. Een week na de haartransplantatie word je gebeld door een assistente die het herstel met je doorneemt. Afhankelijk daarvan worden nieuwe (bel)afspraken ingepland. Ook evalueren we ongeveer een jaar na behandeling het resultaat. Tussendoor verbeteren we (optioneel) per 3 maanden je resultaat met haarverbeteringen. Naast deze contactmomenten blijven we na de behandeling ook bereikbaar voor al jouw vragen!

Dat ligt aan de grootte van het te behandelen gebied. Een volledig kaal hoofd heeft twee tot drie behandelingen nodig. Maar als je alleen inhammen of een kruin hebt waar weer haren moeten komen is vaak één behandeling genoeg. Wanneer je haarverlies doorzet na een behandeling, kan het ook zijn dat na een aantal jaren een nieuwe behandeling gewenst is.

De haren die worden getransplanteerd komen uit de haarkrans. Dit gebied bevat haren die immuun zijn tegen erfelijke haaruitval. Deze immuniteit wordt meegenomen wanneer de haren worden getransplanteerd. Het transplanteren van donorhaar is niet mogelijk.

Wij hebben heel bewust gekozen om alleen de nieuwste techniek aan te bieden middels NC Technology. Zo werken we met de kleinste instrumenten om zowel de haren uit de haarkrans te halen als om de haren weer te implanteren. We zijn gespecialiseerd in deze techniek en kunnen je hiermee het beste resultaat leveren.

Ja. Met een haartransplantatie wordt er haar vanuit je haarkrans geïmplanteerd op kalende gebieden, dat daarna gewoon weer gaat groeien. Dat beloven wij levenslang.

Over het herstel

Na de behandeling raden wij aan om een week vrij te nemen. Na een week zijn de korstjes weg en is er vrijwel niets meer te zien. Doordat we bij Beauclinic werken met NC Technology en standaard een haarverbetering combineren met een haartransplantatie, minimaliseren we de kwaliteitsdip van je haren na een behandeling. Hierdoor geniet je sneller van je nieuwe kapsel. Lees meer over het herstel na een haartransplantatie.

In onderstaande video vertelt dokter Freek van Beauclinic over de herstelperiode:

Wat mag je wel en wat mag je niet doen na een haartransplantatie? Wanneer mag je wassen? Mag je weer in de zon? Wanneer kan ik weer sporten? Bekijk onderstaande video voor de do’s en don’ts.

 

 

Om de haargroei te bevorderen na een haartransplantatie kun je, vanaf het moment dat de korstjes weg zijn, Minoxidil op de hoofdhuid aanbrengen.

De eerste drie dagen na een haartransplantatie raden we aan op je rug te slapen, zodat de geïmplanteerde haren het kussen niet raken. Zorg ervoor dat hoofd hoger ligt, zodat de de zwelling kan wegzakken.

Er zijn een aantal vaste en optionele contactmomenten. Je kunt rekenen op het volgende. Een week na de haartransplantatie word je gebeld door een assistente die het herstel met je doorneemt. Afhankelijk daarvan worden nieuwe (bel)afspraken ingepland. Ook evalueren we ongeveer een jaar na behandeling het resultaat. Tussendoor verbeteren we (optioneel) per 3 maanden je resultaat met haarverbeteringen. Naast deze contactmomenten blijven we na de behandeling ook bereikbaar voor al jouw vragen!

Ja. Alle haren die we implanteren blijven met zekerheid je leven lang groeien. Dit komt omdat ze uit de haarkrans komen. Haren uit dit gebied zijn ongevoelig voor erfelijke haaruitval.

Na de haartransplantatie dien je de eerste zeven dagen na de haartransplantatie extra voorzichtig te zijn. Er zullen zich korstjes vormen waar je vooral niet aan moet krabben, om littekens te voorkomen.

In verband met de medicatie mag je de eerste vier dagen na een haartransplantatie geen alcohol nuttigen.

Als je net een haartransplantatie hebt ondergaan adviseren wij om de eerste zeven dagen geen sport uit te voeren. Het is belangrijk dat je niet voorover bukt, omdat dat kan zorgen voor extra druk op het hoofd. Ook moet je op je rug slapen na een haartransplantatie. Na een week is het weer mogelijk om enkele lichte sporten uit te voeren, zoals fietsen of hardlopen. Wij adviseren om pas na ongeveer een maand sporten met direct lichamelijk contact, zoals voetbal en boksen, weer op te pakken. Het kan namelijk maar zo zijn dat je tegen iemand anders aanbotst, waardoor er vuil in de wondjes kan komen. Daarnaast is veel zweet ook niet goed voor het herstel. Het risico op infectie neemt namelijk toe bij veel transpiratie.

Kortom: het is belangrijk dat de roodheid en zwelling weg is voordat je weer volop gaat sporten.

Na de behandeling moet je tot dag 3 na de behandeling (behandeldag is dag 0) wachten met het ontvangstgebied nat te maken. Vanaf dag 3 kunt je het gebied voorzichtig nat maken en deppend wassen. Vanaf dag 7 kun je weer normaal gaan wassen.

 

Na ongeveer vier dagen na een haartransplantatie mag je weer een losse pet dragen.

Zorg ervoor dat je na een haartransplantatie minimaal een week niet in de volle zon zit om verbranding te voorkomen.

Er is een kans dat er een zwelling ontstaat na een haartransplantatie die kan uitbreiden naar de rest van je gezicht. Dit kan geen kwaad en gaat vanzelf weer over.

Na een haartransplantatie kunnen er puistjes ontstaan op en rondom het behandelde gebied. Net als gewone puistjes kunnen deze geen kwaad en zullen ze uit zichzelf weer verdwijnen. We adviseren je ook deze verder met rust te laten, aangezien er anders littekens kunnen ontstaan.

Ja dat kan. Het zijn je eigen haren en die gedragen zich zoals ze zouden doen als ze niet getransplanteerd waren. Als genetisch bepaald is dat deze grijs worden, zullen ze dat doen.

Om jeuk tegen te gaan na een haartransplantatie, kun je op de vierde dag na de behandeling de Beauclinic Aloë Vera spray gebruiken op het donorgebied. Vanaf dag zeven mag dit ook op het implantatiegebied.

Over Beauclinic

We hebben vier locaties door heel Nederland: Den Bosch, Nieuwegein (hoofdlocatie), Zoetermeer en Zwolle. Doordat we verspreid zitten door het land, kun je vanuit elke locatie makkelijk bij ons terecht.

Je wilt alleen behandeld worden bij een kliniek die tot het uiterste gaat om jouw gewenste resultaat te behalen. Het team van Beauclinic zorgt hiervoor. We besteden aandacht aan het esthetische aspect van een haartransplantatie en stippelen een natuurlijke haarlijn uit. Daarbij voorzien we kosteneffectieve behandelingen en nemen we verschillende stappen ondernemen om jouw getransplanteerde haren te beschermen. Bij Beauclinic herstel je sneller van de behandeling en geniet je dus eerder van een natuurlijke look.  Met het ontvangen van het ISO 9001: 2015 kwaliteitskeurmerk tonen we bovendien de kwaliteit aan van onze organisatie. Lees hier meer over wat ons onderscheidt van andere klinieken.

Wij hebben heel bewust gekozen om alleen de nieuwste techniek aan te bieden middels NC Technology. Zo werken we met de kleinste instrumenten om zowel de haren uit de haarkrans te halen als om de haren weer te implanteren. We zijn gespecialiseerd in deze techniek en kunnen je hiermee het beste resultaat leveren.

Overige vragen

De hamvraag! Waarom zou je een haartransplantatie laten uitvoeren? De redenen zijn voor iedereen persoonlijk, maar je kunt denken aan de volgende voordelen:

 • Je haalt zorgen weg die je voelt door (erfelijke) haaruitval;
 • Je hoeft niet langer elke dag lang te stoeien met je kapsel of haaruitval te camoufleren;
 • Je hebt weer keuzevrijheid in je kapsel zoals vroeger;
 • Je wint vertrouwen terug, waardoor je beter in je schoenen staat en weer meer durft te ondernemen;
 • Je kunt ook kleine imperfecties wegwerken (litteken) of een ietwat hoge haarlijn verlagen, zodat je je daar minder aan stoort wanneer je in de spiegel kijkt;
 • Daarbij is het goed om te weten dat bij zowel mannen als vrouwen een haartransplantatie mogelijk is.

Ook interessant: we zien dat de positieve gevoelens na een haartransplantatie zich doortrekken tot in de hele leefstijl. We horen van veel cliënten dat ze na een haartransplantatie gezonder zijn gaan leven. Ze sporten meer en letten beter op hun voeding. Zo blijkt wel dat zelfvertrouwen het beste in jezelf naar boven haalt.

Misschien denk je nu, waarom zou ik dan voor een haartransplantatie bij Beauclinic kiezen? Daarover lees je hier meer.

Om jeuk tegen te gaan na een haartransplantatie, kun je op de vierde dag na de behandeling de Beauclinic Aloë Vera spray gebruiken op het donorgebied. Vanaf dag zeven mag dit ook op het implantatiegebied.

Ja. Met een haartransplantatie wordt er haar vanuit je haarkrans geïmplanteerd op kalende gebieden, dat daarna gewoon weer gaat groeien. Dat beloven wij levenslang.

Is je vraag nog onbeantwoord?

Neem dan contact op. Elke werkdag tussen 8:30 en 17:00 uur zitten we voor je klaar!

We zijn bereikbaar tot 17:00u
We reageren tussen 8:30 – 17:00u
Binnen 2 werkdagen antwoord
×

Stel direct je vraag

Klik hieronder om WhatsApp te openen.

×